EN
Meny

Birds of Ill Omen

av Corentin JPM LEVEN (FR/NO)

Varighet: ca. 60 min
Den kritikerroste scenekunstneren Corentin Leven returnerer til Rosendal for igjen å gå inn i problemstillinger knyttet til HIV. Denne gangen undersøker han forholdet mellom ens egen definerte identitet og den som vokser frem som et resultat av medisinske vurderinger.

Aldersgrense: 16 år

I sin første forestilling, + -, utforsket Corentin JPM Leven sin egen sorg knyttet til HIV. I Birds of Ill Omen tar han steget videre og ser på andre problemstillinger knyttet til HIV, hvor han undersøker forholdet mellom selvdefinert identitet, som avviker fra det normative, og identitet som et resultat av medisinske vurderinger.

«One must live to build one´s house and not build one´s house to live in (...) And besides, for one "living" shell, how many dead ones there are! For one inhabited shell, how many are empty!» – Gaston Bachelard

Historisk har den homofile blitt plassert som en skikkelse som forstyrrer naturens orden og som kan straffes fra høyere vrede. Hvordan kan den skeive kroppen identifisere seg selv når den på den ene siden har blitt definert av medisinen og på den andre av folkelig fabulering? Gjennom sin egen HIV-diagnose problematiserer Leven sykeliggjøringen av den skeive kroppen og de mange rollene han med diagnosen må fylle både sosialt og i LHBTQ+-miljøet.

I denne visuelle forestillingen skapes et rom fylt av minner og ønsker om en individuell homofil kropp. Et sted mellom byggingen av monument og minnemarkering, mellom vitenskap og selvidentifisering.

Corentin JPM Leven er en scenekunstner som jobber både som regissør, scenograf og skuespiller. Arbeidene hans er sterkt forankret i queermiljøets arv og historie. Leven har jobbet med blant annet CocoRosie og Ulf Nilseng.

Presenteres av DansiT

Corentin JPM Leven (f. 1993) er en fransk kunstner som jobber og bor i Oslo. Hans kunstnerskap går på tvers av flere uttrykk som teater, scenografi og visuell kunst. I kunsten sin jobber han med ulike problemstillinger, historier, rom og estetiske uttrykk knyttet til queer, og arbeidet hans er sterkt forankret i queer-miljøets arv og historie. Forestillingen “+-”, som portretterte Corentins egen historie med hiv, fikk strålende mottagelser fra presse og publikum etter sin verdenspremiere i 2020. I Mars 2022, premierte "Birds of Ill Omen"på Blackbox teater, i Oslo.


Medvirkende
Utøver: Corentin JPM Leven
Scenografi: Ann Mirjam Vaikla
Komponist, musiker: Kim Reenskaug / Wow Sailor
Fysisk rådgiver: Ulf Nilseng
Co-produsenter: Narva Art Residency, Black Box teater, DansiT
Støttet av: Kulturrådet, Fritt Ord, Oslo kommune, Fond for lyd og bilde, Fond for Utøvende Kunstnere
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!