EN
Meny

Multiplié: fifty ways to leave a shape

av Siri Jøntvedt (NO)

- en personlig strategi for det å gi slipp, samt en hyllest til et utslitt hofteledd

Varighet: 60 min
torsdag 18. april 18:00
Sal 1
+ Tilgjengelighet: Synstolkes på norsk

Ooooohh

I’m on tonight, and my hips don’t lie and I’m starting to feel alright

The attention, the direction, I can feel it in my body

– Shakira

fifty ways to leave a shape er Siri Jøntvedts hyllest til sine egne utslitte hofter og en nullstilling for å avdekke nye muligheter. Det er en undersøkelse i å forholde seg til at alt er i endring, og å søke ny, kroppslig mening - en sanselig kartlegging av transformasjonen og konfrontasjonen i å legge noe bak seg, og veien inn i noe nytt.

Dette er en personlig soloforestilling som kan beskrives som en bearbeiding av det å måtte si farvel til en kroppsdel, nærmere bestemt to utslitte hofteledd. For enhver er dette selvfølgelig en stor og gjennomgripende opplevelse som gjør at man kanskje kommer ut på den andre siden med en litt annen inngang til livet. Som danser endrer dette også perspektiver og påvirker det kunstneriske uttrykket. Gjennom ulike uttrykk av sang, film, tekst og dans får publikum bli med på denne poetiske og personlige reisen. Hvordan kan forandringer i kroppen tas med videre inn i livet? Hvordan kan vi overgi oss til endringene, spør Siri Jøntvedt. Forestillingen viser spor av det hun har vært gjennom og det som kommer, og en dyp kjærlighet til bevegelse.

Siri Jøntvedt er dansekunstner med base i Oslo og har siden 1990 arbeidet i det frie scenekunstfeltet som danser, koreograf og pedagog, både i Norge og internasjonalt. Sammen med Snelle Hall skaper hun forestillinger innenfor Siri&Snelle. Hun har danset på alt fra store scener til små klubber, ofte i samarbeid med musikere og er særlig interessert i det spontane øyeblikket, der det intuitive og det formale møtes og hvor alvor og humor blandes. www.siriogsnelle.no

Medvirkende
Konsept, koreografi, tekst, utøver: Siri Jøntvedt
Komponist, lyddesigner: Gyrid Nordal Kaldestad
Lysdesign: Evelina Dembacke
Dramaturg, filmskaper: Darko Dragicevic
Ytre øye, stemme (Run That Body Down): Øyvind B. Lyse
Assistent: Amy Pender
Bilder: Tale Hendnes (Dansens Hus) og Darko Dragičević
Video, trailer: Vibeke Heide
Tilleggsmusikk: Run That Body Down (Paul Simon), Hips Don’t Lie (Shakira) og Pavane pour une infante défunte (Maurice Ravel) fremført av Kari Jøntvedt.
Co-produsert av: Dans i Trøndelag, Dansekunst i Grenland og DansiT.
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, Ffuk og Dansens Hus Oslo
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400,-

Multiplié dansefestival 2024

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen