Lademoen forteller: Berit Rusten

IMG 1183

Lademoen forteller: Berit Rusten

Av Naboland (NO)

21. oktober kl 18:00
Et must for våre naboer!

Visninger

Varighet

Ca 15 min

Medvirkende

Idè, konsept og regi: Barbro Rønning
Tegninger: Ekatharina Vasileva
Skrivelærer: Marte Huke
Produsent: Barbro Rønning
Nettside: www.naboland.no
+ Vis alt

Velkommen til et saftig og nyskapende fortellerkonsept fra Østbyen (naturligvis) som vil spilles ut i Rosendal Kafé gjennom høsten!

Mange har et forhold til bydelen Lademoen og de kjente stedene der, som Trikkestallen, Preservingen, Bydelshuset, Skolen, Kirka, Uffa, Nyhuset, Dora, Rosendal, Etiopia, (blokkene på Voldsminde), Boligan, (Sing-sing, Kommunistreiret), Meieriutsalget og Nidar.

I Lademoen forteller snakker disse husene/stedene til deg gjennom performanceuttrykk og fortellinger i en saftig nyskapende mix. Skapt av Lamonitter som deler sine personlige inntrykk fra levd liv på stedet, blanda villt ut med litt fantasi! Som inspirasjon har vi hatt Ekatharina Vasileva sine magiske tegninger, som henger utstilt i Rosendal Kafé gjennom hele spilleperioden.

Lademoen forteller spilles i Rosendal kafé seks fredager kl. 18.00 i september og oktober.


21. oktober: Berit Rusten

OM GULLBRØD OG HØYSÅTER I MELLOMVEIEN

Berit deler glimt fra livet i gamle Nidar sjokoladefabrikk i Mellomveien. Fra årene da sjokoladelukta hang i alles neser og det ble lagd både Stratos og Gullbrød der. Senere sang det i symaskinene til Tiger konfeksjonsfabrikk, hvor flittige damer lagde de mest oppsiktsvekkende kreasjoner.

Berit Rusten er scenekunstner i Panter Tanter Produksjoner. Hun har tidligere vært prosjektleder for Lademoen Bydelsteater (1990– 1992) og har empiri og tro på effekten av «community theatre»-prosjekter, slik som Naboland er.


Om prosjektet:

NI FORTELLINGER FRA KJENTE STEDER
PÅ LADEMOEN SKAPT OG FRAMFØRT AV:

• Elsa B. Holmedal • Raïs Boneza • Eva Bragstad • Ranja Bojer • Barbro Rønning • Marte Huke • Pål Bøyesen • Bjarne Asum • Berit Rusten


«Lademoen forteller» er et skrive - og fortellerkonsept presentert av NABOLAND, et kreativt bydelsprosjekt på, for og om Lademoen. Med utgangspunkt i NABOLAND-illustratør Ekaterina Vasilevas stedsspesifikke tegninger fra bydelen, er lokale forfattere, fortellere og skriveinteresserte beboere invitert inn i en skriveprosess ledet av forfatter Marte Huke og dramaturg/regissør Barbro Rønning.