EN
Meny
Halling

LIVMØDRE

av Mamelukk Dansekompani

Arrangør: TrondheimFOLK

TrondheimFOLK inviterer til danseforestillingen LIVMØDRE med Mamelukk dansekompani! Forestillingen gir et rått og ærlig bilde på hvordan det er å være kvinnelig hallingdanser. Fem hardtsparkende dansere, to fantastiske musikere - alle kvinner. Gå ikke glipp av denne unike forestillingen!

Kvinnekroppen endrer seg i naturlig syklus hver måned, og gjennom store overganger som å bli mor. Fem kvinnelige dansere og to musikere utforsker hvordan disse overgangene kan tematiseres i hallingtakt. Er det mulig å uttrykke noe av det mest kvinnelige som finnes gjennom en dans som alltid har vært utviklet på menn sine premisser? Kan vi finne en dans som speiler mer av selve livet; ikke bare kvinnen som pynt og følge, men kvinnen som ledende aktør i både dansen og i eget liv, som den gravide, barselkvinnen, karrierekvinnen og alt midt imellom?

Gjennom en kreativ prosess rundt menstruasjon, eggløsning og graviditet har Mamelukk lett etter ny dans via opprevne magemuskler og hattespark som aldri har vært hyllet. Danekompaniet ønsker å vise et rått og ærlig bilde av hvordan det er å være kvinnelig hallingdanser. Og kanskje er det en ny type tradisjonsdans som kommer ut på andre siden?

Livmødre er laget i samproduksjon med Riksscenen og Sprang, med støtte fra Kulturrådet, NOPA, Valdresmuséa og Folkemusikkveka.

Medvirkende
Koreograf Silje Onstad Hålien
Komponist Selma French Bolstad
Dramaturg Susanne Marko
Kostymdesign Signe Vasshus
Lysdesign Daniel Kolstad Gimle
Produsent Rannveig Øygardslia
Utøvere Anita Vika Langødegård, Brigitte Halldis Hegge Blomlie, Selma French Bolstad, Silje Onstad Hålien, Silje Risdal Liahagen, Solveig Hårdnes, Solveig Wang
Foto Vegard Breie
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!