EN
Meny
Rituals

So Far So Good

Av Hestnes/Popović (DK/NO)

Hva prøver jærtegnene å si oss?

Varighet: ca. 1,5 time
Du inviteres herved inn til en historiestund, og til å slå fra deg, om nødvendig.

Vi går alle rundt med en følelse av at noe kan komme til å skje. Kanskje ikke i dag, eller i morgen, men snart. Og det må virkelig ikke skje, alt det vi forestiller oss at kan skje. Derfor tar vi våre forhåndsregler for å unngå det. Vi forteller historier om det, vi lager ritualer for det, vi innlemmer det i våre nasjoners kulturelle tradisjoner og vi oppdrar barna våre til det.

So Far So Good tar for seg hvordan vi som kollektiv og individer prøver å forutse og beskytte oss fra det såkalte onde. I forestillingen undersøker vi nedarvede historier og jærtegn, og hva disse prøver å fortelle oss, om hva som har vært og hva som vil komme, av både godt og vondt.

Hvordan bruker vi disse historiene til å orientere oss i en verden med stadig endrede spilleregler? Publikum blir invitert inn til en historiestund, og til å slå fra seg, om nødvendig.

I So Far So Good fortsetter Hestnes/Popović sin undersøkelse av nedarvet historisk materiale som en kime til sanselig komposisjon og som et verktøy til å undersøke hvilke uskrevne regler samfunnet vårt består av. Ved å insistere på at det personlige og følelsesmessige også er politisk, ser vi nærmere på hvilke historier blir fortalt av hvem, når og hvorfor.

Om kunstnerne:
Hestnes/Popović ledes av den danske scenografen og billedkunstneren Freya Sif Hestnes og den trøndersk-bosniske skuespilleren Marina Popović. Samarbeidet utgår fra en felles interesse for dokumentarisme i møte med sanselighet, og et gjennomgående spørsmål om hvilke narrativ som får ta del i den kollektive historiefortellingen og hvorfor. Tidligere, som i forestillingen There is a Noise og A moment of Silence, har Hestnes/Popović utforsket personlige minner og hvordan disse fordrer tilhørighet, eller mangel av det samme. Gjennom dette arbeidet har de utforsket hvordan, dog insistert på at, det indre liv i aller høyeste grad er politisk.

So Far So Good er kompaniets andre forestilling co-produsert ved Rosendal Teater, denne gang i samarbeid med Husets Teater i København, hvor Hestnes/Popović er huskunstnere i 2021-2025.

Medvirkende
Konsept: Hestnes / Popović
Regissør: Freya Sif Hestnes
Utøvere: Marina Popović, Anders Tougaard
Dramaturg: Andrea Skotland
Lyddesign: Daniel Fogh
Lysdesign: Ingrid Skanke Høsøien
Kostymedesign: Astrid Sønderskov Andersen
Tekst: Hestnes / Popović, Anders Tougaard 
Dramaturgisk konsulent: Miriam Frandsen, Guro Stugu
Inspisient: Rudolf Terland Bjørnerem
Produsent: Andrea Skotland, Hestnes / Popović
Co-produsert av: Toaster i København, Rosendal Teater i Trondheim
Støttet av: Statens Kunstfond Danmark, Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Dramatikkens Hus, Trøndelag fylkeskommune, Trøndelag Teater, 
Takk til: Kristofer Grønskag, studenter og ansatte ved Teater- og performancestudier ved Københavns Universitet, Mathias Schwartzbach Pedersen, Erik Johannesen, Ulf ved Ula Jern, Robin Støckert ved Soundscape Studios
Mer informasjon: https://hestnespopovic.com 
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-

Flere spennende kunstopplevelser før jul

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen