EN
Meny
Images

The Interpreters

Part 1: She always wanted to be a French actress - av Nicola Gunn (AU/NO)

Ei forestilling for ørene

Varighet: 75 min
Hvordan bruker vi vår forestillingsevne til å skape bilder når vi lytter? I ei forestilling som tar utgangspunkt i det å oversette, inviteres du inn i mørket for selv å oversette ord til bilder.

Australsk-Norske Nicola Gunn er tilbake i Trondheim. Denne gangen er det oversettelsesprosessen som får gjennomgå Gunns hjertevarme, humoristiske og ofte selvutleverende blikk.

I oversettelsen blir språk til lyd og ord til bilder. Gunn har konstruert tre separate forestillinger rundt tematikken, og denne første delen av The Interpreters har fått navnet Part 1: She always wanted to be a French actress.   

Her møter Nicola Gunn den profesjonelle oversetteren Séverine Magois for å diskutere en fransk oversettelse av en historie hun har skrevet. Spørsmål om kontekst og mening blir utgangspunktet for en samtale som beveger seg ut i digresjoner om skjønnhet, samvittighet, unnskyldninger og usynlighet. Gjennom samtalen oppdager vi vårt unike forhold til språket vi snakker, og hvor mye av seg selv en oversetter legger inn i å oversette – simpelthen i ordene hen velger.

Forestillingen vil foregå nesten utelukkende i mørket som en opplevelse for våre ører, og er designet for å vekke bilder i oss gjennom å lytte.

Medvirkende
Skrevet og fremført av NICOLA GUNN og SÉVERINE MAGOIS
Scenedesign CRISTIAN STEFANESCU
Lydkomposisjon- og design THOROLF THUESTAD
Lysdesign EMMA VALENTE
Produksjonsdesign KATIE AATLAND
Konsept, komposisjon og regi NICOLA GUNN
Co-produsert av BIT Teatergarasjen, Rosendal Teater og Black Box Teater.
Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Ly dog Bilde, Bergen Kommune, AsiaTOPA Festival, Carte Blanche, Bergen Dansesenter og BEK.
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-

Lysten på flere forestillinger i høst?

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen