The Interpreters

Nicleo High Res

The Interpreters

Part 1: She always wanted to be a French actress - av Nicola Gunn (AU/NO)

21. oktober kl 19:00 +1 til
Ei forestilling for ørene

Visninger

  • Fredag 21. oktober, 19:00

    Sal 1

    Billett

  • Lørdag 22. oktober, 19:00

    Sal 1

    Billett

Nivå 1

Nivå 2

Nivå 3

Nivå 4

Nivå 5

250,-
200,-
150,-
100,-
75,-

Varighet

75 min

Medvirkende

Skrevet og fremført av NICOLA GUNN og SÉVERINE MAGOIS
Scenedesign CRISTIAN STEFANESCU
Lydkomposisjon- og design THOROLF THUESTAD
Lysdesign EMMA VALENTE
Produksjonsdesign KATIE AATLAND
Konsept, komposisjon og regi NICOLA GUNN
Co-produsert av BIT Teatergarasjen, Rosendal Teater og Black Box Teater.
Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Ly dog Bilde, Bergen Kommune, AsiaTOPA Festival, Carte Blanche, Bergen Dansesenter og BEK.
+ Vis alt

Hvordan bruker vi vår forestillingsevne til å skape bilder når vi lytter? I ei forestilling som tar utgangspunkt i det å oversette, inviteres du inn i mørket for selv å oversette ord til bilder.

Collector of: Images


Australsk-Norske Nicola Gunn er tilbake i Trondheim. Denne gangen er det oversettelsesprosessen som får gjennomgå Gunns hjertevarme, humoristiske og ofte selvutleverende blikk.

I oversettelsen blir språk til lyd og ord til bilder. Gunn har konstruert tre separate forestillinger rundt tematikken, og denne første delen av The Interpreters har fått navnet Part 1: She always wanted to be a French actress.   

Her møter Nicola Gunn den profesjonelle oversetteren Séverine Magois for å diskutere en fransk oversettelse av en historie hun har skrevet. Spørsmål om kontekst og mening blir utgangspunktet for en samtale som beveger seg ut i digresjoner om skjønnhet, samvittighet, unnskyldninger og usynlighet. Gjennom samtalen oppdager vi vårt unike forhold til språket vi snakker, og hvor mye av seg selv en oversetter legger inn i å oversette – simpelthen i ordene hen velger.

Forestillingen vil foregå nesten utelukkende i mørket som en opplevelse for våre ører, og er designet for å vekke bilder i oss gjennom å lytte.