Fem forestillinger om døden 2020

Fem forestillinger om doden

Fem forestillinger om døden 2020

Av De utvalgte (NO)

Visninger

 • No shows yet
 • Duration

  1-2 timer

  Participators

  Forestillingen er dedisert til: Kari Winge Onstad (24.02.41-24.03.20)
  Medvirkende: Eva Bøe Moen, Kari Vik Knutsen, Hans Wedvik, voice Kari Onstad, Snorre Sjønøst Henriksen, Tommy Olsson, Helle Bendixen, Kjersti Alm Eriksen, Anne Gerd Grimsby Haarr, Torbjørn Davidsen, Anne Holtan, Boya Bøckman, Kari Holtan, Aurora Winge, Michael Francis Duch (20. og 21. november), Hans Magnus Ryan (22. november)
  Tekst: De Utvalgte, Randi Rommetveit, Karl Ove Knausgård og aktørene
  Takk til: Randi Rommetveit, Stefano B. Bertelli ved Kybernetikk og robotikk NTNU i Trondheim og Læringsverkstedet i Drammen kommune.
  Co-produsenter: Black Box Teater og Rosendal Teater.
  Støttet av: Norsk Kulturråd
  + Show all

  Døden har spøkt i bakgrunnen av De Utvalgtes forestillinger i mange år. Bevisstheten om den har vært en skapende kraft. I dette prosjektet inviteres publikum til et nærstudie, inn i tankeverdenen, bak følelsene til et knippe enkeltmennesker i sluttfasen av livet.

  ”jeg har vanskelig for å finne ord, men jeg har et slikt behov for å si noe vakkert”

  Fem forestillinger om døden er en teaterinstallasjon. Risikoen er at det kommer til å bli en knusende vakker en.

  De Utvalgte har som norsk kompani utmerket seg i over to tiår med forestillinger fulle av estetisk alvor og det beste man kan se av projisert materiale på scenen. For Trondheimspublikummet er det nok samarbeidet med Trøndelag Teater og Motorpsycho med iscenesettingen av Carl Frode Tillers Begynnelser som ligger lengst framme i pannelappen, men de har også besøkt byen med Jon Fosses Skuggar der barn fikk lese de voksne rollefigurenes tekst suspendert oppunder taket som svevende ansikt over et landskap av eldre mennesker. Dette grepet med å bruke folk uten sceneerfaring som aktører på lik linje med profesjonelle er en del av kompaniets måte å tilføre en dimensjon av spill med roller og identiteter, autensitet og teatralitet til sine produksjoner.

  De Utvalgtes forestillinger beveger seg ofte i grenselandet mellom teater, billedkunst og performance. De skaper et særegent og mangefasettert uttrykk gjennom sammenstillingen av egenproduserte virkemidler som video, tekst, lyd og musikk, og er ikke redd for å eksponere hverken egen eller andres utilstrekkelighet.

  I 2014 mottok De Utvalgte Norsk Kulturråds basisfinansiering.

  Forestillingen ble til etter en idé av Ingeborg Eliassen ”Gammel” ”I boks