NO
Menu

Pride Operakafé 2024

Med Skeive Stemmer operakompani

Tuesday 10. September 18:30
Rosendal Kafé
Pride feieres for femte året på rad med Operakafé på Rosendal!

Hva kan du forvente?

På Operakafé blir dere servert et variert program med kjente og ukjente perler og anekdoter fra operaens skeive skattekammer, i avslappea hyggelige omgivelser. Skeive Stemmer har bragt opera til Pride på Rosendal siden 2019!

Skeive Stemmer operakompani av, med og for skeive.

De ønsker å skape en arena som gir arbeid for - og rom til utvikling av skeive talenter og historier. Skeive publikummere og kunstnere har lenge vært en del av operasamfunnet. Skeive Stemmer ønsker å møte behovet denne målgruppen har for å kunne se sine egne historier fortalt i operaformatet.

Operakompaniet består av de tre operasangerne Eldrid Gorset (hun/henne), Therese-Angelle Khachik (de/dem) og Maria Dale Johannessen (hun/henne) som alle har sin akademiske bakgrunn fra Norges Musikkhøgskole, Barratt Due musikkinstitutt og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Siden kompaniets oppstart i 2018 har de deltatt på åpningen av Oslo Pride 2019, Trondheim Pride 2020 - 2023, Operafestukene i Kristiansund 2022, Regnbuedagene i Bergen 2022, Tromsø, NeadalsPride, og mye mer! Høsten 2020 startet de også en konsertserie på Rosendal Teater i Trondheim som heter Operakafé hvor de har gjort over 30 konserter gjennom hele pandemien og frem til i dag. I september 2022 hadde Skeive Stemmer premiere på sin første fulle operaproduksjon De Lystige Koner i Windsor av Otto Nicolai, nettopp på Rosendal Teater under Trondheim Pride 2022. Forestillingen ble året etter invitert til den prestisjetunge operafestivalen Grimeborn i London, England - som første norske og første skeive kompani noensinne. I 2024 var kompaniet med som produsenter og artister under Norges første skeive operafestival «Folk er Folk» sammen med Opera Trøndelag.

Knut Erik Jensen (han/ham), klaver, bor i Selbu og er universitetslektor på NTNU, Institutt for musikk, leder for pianoklassen på lørdagsskolen, Trondheim Kulturskole og har en rikholdig frilanskarriere. Han har en mastergrad fra konservatoriet i Trondheim i utøvende piano. Han har i mange år vært en ettertraktet musiker i Trøndelag, ikke minst innen opera som akkompagnatør og repetitør, og som kammermusiker og solist. Siden 2007 har han spilt nært 200 konserter i USA, mest som soloartist, men også med sangere og som solist med orkestre. De senere årene kan nevnes framføring av samtlige av Griegs romanser i Seattle, USA fordelt på 7 konserter, og som solist i Grieg og Klaus Egge klaverkonserter. Av egne prosjekter jobber han mye med norsk pianomusikk, både ved å bestille nye verker fra komponister og finne fram stykker som ikke er så ofte spilt. I 2013 bestilte og urfremførte han pianosonaten «Ruf und Nachklang» av Ståle Kleiberg, og i 2022 var han pianist på platen Requiem, Læreren som ikke ble og Trisyn av Marcus Paus, sammen med Knut Stiklestad. Han har for øvrig en svært allsidig bakgrunn fra flere sjangre og instrumenter.

Reduserte billettpriser til student, honnør og Operavenner. Tilgang med heis for rullestoler, husk å varsle på forhånd. Vennligst ta kontakt om dere trenger assistanse, eller om dere ønsker å melde dere inn i operavennforeningen. operavennforening@gmail.com

Takk til: sparebanksamfunnsutbytte, Torstein Erbo Gavefond, Trondheim Pride, og Rosendal Teater og Kafé.

Medvirkende
Skeive Stemmer operakompani
Sopran Eldrid Gorset
Sopran Therese-Angelle Khachik
Mezzosopran Maria Dale Johannessen
Piano Knut Erik Jensen
Foto Talitha Khachik photography
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater is placed in the eastern part of Trondheim, at the other side of the crossing near Lademoen Church. The closest bus stop is Rønningsbakken. Bicycle parking at our wall towards the gas station.

Følg oss

Sign up for our newsletter!

And get the latest news on our program, invitations and community offerings once a month.

Design og nettside av Skogen