Nye Krigere

Blender ungkriger2

Nye Krigere

Pål Bøyesen og Øystein Fjeldbo (NO)

Bli med på en reise gjennom et vridd landskap hvor det utspilles en kamp hinsides godt og ondt.

Visninger

 • No shows yet
 • Ordinær

  Moderasjon

  Rauspris

  240
  140
  100

  Duration

  Ca. 60 minutter

  Participators

  Aktører: Pål Bøyesen og Øystein Fjeldbo
  Manus: Pål Bøyesen og Øystein Fjeldbo
  Komponist: Øystein Fjeldbo og Martin Aspen
  Musiker: Martin Basmo Aspen
  Lys/video/scenografi: H. C. Gilje
  Dramaturg: Guro Stugu
  Støttet av: Norsk Kulturfond og Trondheim Kommune
  Co-produsert av: Rosendal Teater
  + Show all

  De Nye krigerne prøver å bygge opp sine omgivelser som skjold av mening mot en tom virkelighet. Nye verdener oppføres og rives ned, og naturen syntetiseres rundt krigernes indre streben.

  Bli med på en reise gjennom et vridd landskap hvor det utspilles en kamp hinsides godt og ondt.

  De Nye krigerne prøver å bygge opp sine omgivelser som skjold av mening mot en tom virkelighet. Nye verdener oppføres og rives ned, og naturen syntetiseres rundt krigernes indre streben. Som i et vrengt treningssenter hvor vektene har sluttet å bygge muskler, et laboratorium hvor alkymi har blitt den nye sporten. Ikke som et forsøk på å lage gull av gråstein, men en forskning på håp støttet av skjulte krefter. Kulminasjonen av gammel og ny teknologi smelter sammen idet krigerne legger ut på sin uhåndgripelige søken etter mening og fullkommenhet, hvor lag på lag med skjold, skydd, blytunge boots og all verdensoppakning lesses på. Overnaturlige krefter må til for å velte små lass. Nye krigere lokkesmed det guddommelige, men faller som regel ned i dyp skam. Bratt som en stuevegg, glattsom ei glassrute.

  Nye krigere er utformet av billed- og performancekunstner Pål Bøyesen, lys – og videokunstner H.C. Gilje, elektronikagruppen Future Daughter, og dramaturg Guro Stugu. Støttet av Norsk Kulturfond, Trondheim kommune og Rosendal Teater.

  Språk: Nonverbal