Skal vi grille?

Skal vi grille foto

Skal vi grille?

Sir Grand Lear (NO/DK)

Minneverdig og tankevekkende grillkveld i fjæra

Visninger

 • No shows yet
 • Ordinær

  Moderasjon

  Rauspris

  240
  140
  100

  Duration

  Ca. 60 minutter

  Participators

  Scenografi: Troels Thorsen, Asrun Magnusdottir, Christine Worre Kann, Berit Rusten, Gigja Jónsdóttir, Tobias Heilman, Daria Glenter, Jakob Teglgård, Anna Sofie Rimestad, Jonas K. Nøland, Trond Toftevaag, Ove S. Grande, Tilde Burrows, Kristoffer Rosing-Schow, Mikkel Arndt, Betty Blå, Lea F. Claussen, Jon Berntsen Huseby, Barbro Rønning, Eva Barck, Solveig Stoltz, Lars Daniel Hjelde, Troels V. Jensen og 60 forklædesyere fra Danmark, Island og Norge.
  Produsent: Ingvild Grande og Lea Burrows.
  Dramatisk tekst: Berit Rusten, Øyvind Brandtzæg, Sigrid Husjord, et barn og en grillpølse
  Støttet av: Reykjavik Dance Festival, Teatergrad, NTNU Drama&Teater, Charlottenlund VGS dramalinje, og alle workshopdeltakere
  + Show all

  En visuell, humoristisk, våt og lekende forestilling i tett dialog med publikum på utvalgte strender langs Trondheimsfjorden.

  Vi fristes av de saftige pølsene på grillen når sola endelig titter frem igjen etter en lang vinter. Vi trenger kanskje en ny kjole til bursdagsfeiringen i år igjen. Vi vil gjerne til syden, vi elsker lørdagsgodt og Netflix i sofaen etter en lang arbeidsuke. Med rituell kraft dominerer vårt ekstraordinære forbruk hverdagens små og store begivenheter. Vi gjentar våre ritualer.

  Vi forbruker. Det er menneskelig.

  Men hva skal vi gjøre med en slik diagnose i en tid hvor klimakrisen og andre kriser puster oss i nakken? Når vi innerst inne vet at atferden vår ikke kan fortsette i det uendelige? Vi må gjøre om på ritualet! Det må være større, villere, gøyere, smartere! Og vi må gjøre det sammen.

  Skal vi grille? er en forestilling som inviterer deg med på stranden for en slik øvelse. Der legger vi sammen den aller siste pølsen på grillen og sprer asken fra kullet i havet. Et eldgammelt ritual hvor mennesker samles rundt ilden, gjenoppstår på stranden som en seremoniell handlingsrekke, som gjentas om igjen og igjen – og om igjen.

  Den dansk/norske scenografduoen Sir Grand Lear, som består av Lea Burrows og Ingvild R. Grande, serverer i samarbeid med den islandske koreografen Asrun Magnusdottir og en gjeng sterke nordiske skuespillere en forestilling du kanskje aldri har sett maken til. En forestilling som ikke kan finne sted uten deg, uten at vi samles. Gjør deg klar til en minneverdig og tankevekkende grillkveld i fjæra.

  ! Merk ulike steder og ulike skuespillere til hver av de tre forestillingene !

  Korsvika med skuespiller Øyvind Brandtzæg

  Rotvollfjæra med skuespiller Sigrid Husjord

  på Sjøbadet med skuespiller Berit Rusten

  Språk: Norsk

  For alle fra 12 år!