NO
Menu
Angles

TILSTANDER AV UNNTAK: DRAMATURGI SOM MØTEPUNKT

Et symposium

Varighet: 5 timer
Velkommen til et tverrfaglig symposium om dramaturgi, plassert i scenografien til forestillinga "03:08:38: Tilstander av unntak" av Tore Vagn Lid.

Velkommen til symposium på Rosendal!

Dramaturgi kommer fra gresk og betyr «læren om dramaets oppbygning». I praksis handler det om hvordan vi komponerer, bygger opp og utvikler handling i drama.

I boken «Refleksiv dramaturgi» (2019) skriver regissør og professor Tore Vagn Lid om dramaturgiens potensial som et møtepunkt - med makt til å overskride grensene mellom institusjoner. Med forestillingskomplekset «03.08:38 Tilstander av unntak» som katalysator, komponeres denne lørdagen som et uformelt og livlig møtepunkt mellom sentrale aktører som forsker på kunst eller forsker med - og gjennom kunst.

I direkte forlengelse av forestillingen – og i samme scenografi – møter vi dramaturgi som kunnskap om sammenhengenes kunst. Ikke bare forstått som sammenhenger i en teaterforestilling, men også mellom ulike kunstarter, mellom kunsten og akademia og mellom akademias ofte rigide skillelinjer mellom fag.

I symposiet møter du bl.a. Anne Gjelsvik (Professor i Filmvitenskap), Aurora Hoel (Professor i Medievitenskap og visuell kultur), Knut Ove Eliassen (Professor i Litteraturvitenskap), Tore Vagn Lid (Professor i dramaturgi), Jens Olgard Dalseth Røyrvik (Førsteamanuensis Sosial Antropologi) og Cecilie Haagensen (Førsteamanuensis i drama og teater).

Symposiet arrangeres i et samarbeid mellom Institutt for kunst- og medievitenskap (NTNU) og Transiteatret-Bergen.

+ Viktig info før billettkjøp
Medvirkende
Billettpriser
Betal det du kan nivå 1 250,-
Betal det du kan nivå 2 200,-
Betal det du kan nivå 3 150,-
Betal det du kan nivå 4 100,-
Betal det du kan nivå 5 75,-

Ikke gå glipp av selve forestillinga!

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater is placed in the eastern part of Trondheim, at the other side of the crossing near Lademoen Church. The closest bus stop is Rønningsbakken. Bicycle parking at our wall towards the gas station.

Følg oss

Sign up for our newsletter!

And get the latest news on our program, invitations and community offerings once a month.

Design og nettside av Skogen