EN
Meny
Imprints

"03:08:38: Tilstander av unntak" av Tore Vagn Lid

Med Transiteatret-Bergen (NO)

Varighet: 3 t 8 min 38 s
Det trengs bare en forestilling om 22 juli, denne, skrev NRK i sin anmeldelse. I ei forestilling like lang som tiden det tok terroristen å gjennomføre sine gjerninger, møtes en rekke kunstuttrykk for å forstå tiden og hendelsesforløpet.

03:08:38 Tilstander av unntak er en rekonstruksjon av ettermiddagen 22. juli 2011 presentert i sanntid, sentrert rundt en komposisjon av autentiske radiosendinger og lydopptak fra denne dagen. Mot lydavtrykkene fra disse skjellsettende timene, arbeider et team av tegnere, filmskapere og musikere med forståelsen av tiden og hendelsesforløpet.

Tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder var tiden det tok en ung mann å sprenge et norsk regjeringsbygg i luften, for så å henrette unge sosialdemokratiske politikere på en sommerleir. Hvordan reagerte (om)verdenen? Hva ble sagt utenfor Norge? Hvordan reagerte ulike samfunn, ulike mennesker – ikke etterpå – men midt i en slik tilstand av unntak, der ingen ennå visste noe sikkert om omfang, årsak og motivasjon; der spekulasjoner gikk i alle retninger?

– Når man gir slike ting, kall det kollektive traumer om du vil, tid til å bearbeides, ser man at det finnes muligheter til å gjenoppleve, gjenoppdage og dermed kanskje også bedre forstå erfaringer og minner man kanskje hadde glemt. Tore Vagn Lid, Under Dusken fredag 3. mars 2023.

Siden premieren, like før pandemien i 2020 har forestillingen vært oppført en rekke ganger bl.a. på Utøya og herfra direktesendt til 12 teatre i Norge og Danmark sommeren 2021. “03:08:38 Tilstander av Unntak” mottok Heddaprisen 2020 for Særlig Kunstnerisk Innsats til Tore Vagn Lid, Heddaprisen 2020 for Beste Audiovisuelle Design, Osloprisen for Årets Scenekunst 2020.

Presenteres i samarbeid med Kosmorama

Medvirkende
Audiovisuelt konsept og regi: Tore Vagn Lid
Scenografi: Øystein Nesheim og Tore Vagn Lid
Tegnere: Øystein Nesheim og Arvid Pettersen.
Kamerateam: Anders Elsrud Hultgreen (Kamerafører), Øystein Nesheim (tegning / lys), Tor Christian F. Bleikli (Lys/kamera).
Musikere: Terje Isungset (perkusjon), Per Jørgensen (trompet/sang), Tore Vagn Lid (gitar/sang), Morten Skage (bass).
Komponister og arrangement: Tore Vagn Lid / Terje Isungset
Audiovisuell avvikling: Mathias Grønsdahl
Lyddesign: Tore Vagn Lid, Morten Skage, Mathias Grønsdahl
Sangere: Hilde Annine Hesselberg, Iver Bogen m.fl. Research: Øystein Nesheim, Tor Christian Bleikli og Tore Vagn Lid.
Produsenter: Tor Christian F. Bleikli og Sigrid Aakvik.
Produsert av Transiteatret-Bergen i samarbeid med: Institutt for medievitenskap W. Goethe Universitet (Frankfurt am.Main), Vega Scene og Det Vestnorske Teateret.
Foto: UXBAL
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Bergen Kommune
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen