EN
Meny
Masculinity

A butch is a butch is a butch is a butch

av Sterud/Kongsness (NO)

Oppfølgeren til Butch Tribute; en hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet!

Varighet: 45 min
Det femte og nyeste verket i den kritikerroste forestillingsserien Butch Tribute - en hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet!

Forestillingsserien Butch Tribute er et kunstnerisk og politisk arbeid som utforsker hva en butch er og kan være, av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Termen butch brukes om maskuline kvinner i det skeive miljøet – en gruppe som ofte blir marginalisert eller usynliggjort. Sterud/Kongsness tar med dette prosjektet for seg av ulike framstillinger av skeiv, kvinnelig maskulinitet for å bidra til å mangfoldiggjøre representasjonen av butcher.

A Butch is a Butch is a Butch is a Butch fokuserer på språkets rolle i identitetsskaping, i spennet mellom det personlige og det politiske. Tittelen refererer til forfatter Gertrude Steins berømte frase “Rose is a rose is a rose is a rose” fra diktet Sacred Emily fra 1913. Som koreografer utvikler Sterud/Kongsness sceneteksten parallelt med utøvelsen av den. Teksten beveger seg mellom det abstrakte og eksplisitte og er en vev av skeive og lesbiske referanser. De tar for seg skeiv, kvinnelig maskulinitet i alle dens skikkelser opp gjennom historien og fram til i dag, og viser sammenhenger mellom skeiv og feministisk kamp. Med et originalkomponert lydspor av Kari-Helene Blystad og Ragnhild Nelvik Bruseth i ryggen, beveger Sterud/Kongsness seg fra det rytmiske til det flytende, både i språket og i kroppen. De er både laidback og skarpe idet de gir butchen en stemme.

Etter forestillingen på onsdag blir det en kunstnersamtale ledet av Tonje Moser, hun har tidligere snakket med kunstnerne om forestillingsserien Butch Tribute i podkasten QiA - Skeiv i Agder, du kan høre podcasten her:https://www.uia.no/om-uia/podkast/qia-skeiv-i-agder

Presenteres av DansiT under Trondheim Pride 2023

Medvirkende
Dans, koreografi, tekst: Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud
Musikk: Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth
Lysdesign: Markus Tarasenko Fadum
Kostymedesign: Sylvia Denais
Grafisk design: Ylva Greni Gulbrandsen
Kunstnerisk veiledning: Hanne Frostad Håkonsen, Desiree Bøgh Vaksdal
Foto: Ingeborg Bjerke Styve
Video: Maja Hannisdal
Produsent: Maria Lothe
Co-produksjon: Dramatikkens Hus, Kunsthuset Wrap, Cornerstone, RAS og DansiT
Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord
Foto: Ingeborg Bjerke Styve
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen