EN
Meny
Dance

DansiT-salong

En unik blanding av faglig inspirasjon og fest!

Bli med på DansiT-salong og opplev kunstnere i samtale, tverrfaglige møter og dans.

lørdag 7. oktober 19:00
HAVET Arena
fredag 10. november 19:00
Rosendal Kafé
Når DansiT holder salong er det lite som slekter på det franske overklassefenomenet fra 1600- og 1700-tallet. Men noe har de likevel til felles. Konversasjonen, og en fin sittegruppe.

DansiT-salong er en ny kuratorisk ramme bestående av samtaler og tverrfaglige møter med og mellom aktuelle kunstnere, etterfulgt av tid og rom til å danse sammen, DJ og fest. Salongen dykker inn i kunstnernes sterke engasjement i spesifikke interesser, tematikker eller problemstillinger, sett fra ulike faglige eller filosofiske perspektiver. En deilig stund for undring, nerding og kunnskap. Og etterpå danser vi!

For høsten 2023 inviterer vi til tre DansiT-salonger med påfølgende fest:

Torsdag 14. september kl. 18:00 i Rosendal Kafé

Hvordan er det å være kunstner med funksjonsnedsettelse i Norge i dag?

Til høstens første DansiT-salong blir det presentasjon og samtale om kunnskapsrapporten Tilgjengelige kunstnerskap? Et kunnskapsprosjekt om kunstnere med funksjonsnedsettelser i Norge (2023). Den identifiserer drivkrefter og barrierer for at personer med funksjonsnedsettelser skal kunne jobbe som profesjonelle kunstnere. Resultatene viser at barrierene er større enn drivkreftene, og kunstnerne i denne studien melder om en nærmest normalisert ekskludering fra kunstfeltet.

Med oss denne kvelden er tre av de totalt fem forskerne bak rapporten: Tone Pernille Østern – professor i kunstfagdidaktikk ved NTNU, Terje Olsen – forskningsleder ved Fafo og Elen Øyen – Produsent og dansekunstner i Danselaboratoriet / DansiT.

Etter presentasjon og samtale blir det “stolo” (improvisasjon med stol) ledet av Danselaboratoriet, og funky musikk fra Reggie Got Beats!

Arrangementet er et samarbeid mellom NTNU og DansiT.

Lørdag 7. oktober kl. 19:00 på HAVET

“People sang, chanted or drummed, stared at the lifelike animals around them, and perhaps got high: the cave as an ideal venue for a rave.” Barbara Ehrenreich

I Nord-Trøndelag finner man den største samling hulemalerier i Norge og sannsynligvis i hele Nord-Europa. Forskere har uttalt at hulemaleriene på denne kyststrekningen vitner om at hulene ikke har vært brukt som bosteder, men som rituelle steder hvor våre fjerne forfedre kan ha brukt hulen og dets mørke til å komme i kontakt med andre verdener.

I forbindelse med sitt pågående prosjekt Psychedelic cave inviterer scenekunstner og koreograf Mia Habib til samtale om hulen – som nyaktuelt tilfluktsrom, fellesskaprom, og som rituelt sted knyttet til magiske ritualer.

Etter samtalen blir det hulerisk rave med spillelisterytter Finn Krisp til langt over leggetid.

Arrangementet er et samarbeid mellom Mia Habib Productions, HAVET og DansiT.

Fredag 10. november kl. 19:00 i Rosendal Kafé

I år er det 30 år siden Dansens År ble arrangert

– et år som virkelig satte dans på agendaen. Programmet den gang var stappfullt av dans fra nord til sør. Det var en fantastisk feiring som synliggjorde den samtidige dansekunsten.

På 30 år har det skjedd mye med dansekunsten i Norge – både nasjonalt og regionalt. Vi har invitert et knippe dansekunstnere som bor og virker i Trøndelag til en samtale om dansens utvikling i fylket. Som innledning til samtalen vil daglig leder ved Danseinformasjonen, Sigrid Ø. Svendal, holde foredraget «Tretti år på tretti minutter» hvor vi ser på den nære dansehistorien.

Resten av kvelden setter DJ Kitty Amore stemninga, og vi prøver oss på noe helt nytt: Dansekaraoke!

Medvirkende
Fredag 10. november Arrangementet er et samarbeid mellom Danseinformasjonen og DansiT, og er støttet av Kulturrådet.
Lørdag 7. oktober Arrangementet er et samarbeid mellom Mia Habib Productions, HAVET og DansiT.
Torsdag 14. september Arrangementet er et samarbeid mellom NTNU og DansiT.
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen