EN
Meny
Dance

DansiT-salong: CAVE RAVE

Velkommen til CAVE RAVE i samarbeid med Mia Habib Productions og HAVET

Bli med på DansiT-salong og opplev kunstnere i samtale, tverrfaglige møter og dans.

Rett fra de gamle hulene på Leka, til HAVET i Trondheim, vil årets rave finne sted den 7. oktober i Langhuset!

DansiT-salong er en ny kuratorisk ramme bestående av samtaler og tverrfaglige møter med og mellom aktuelle kunstnere, etterfulgt av tid og rom til å danse sammen, DJ og fest. Salongen dykker inn i kunstnernes sterke engasjement i spesifikke interesser, tematikker eller problemstillinger, sett fra ulike faglige eller filosofiske perspektiver. En deilig stund for undring, nerding og kunnskap. Og etterpå danser vi!

Lørdag 7. oktober kl. 19:00 på HAVET

“People sang, chanted or drummed, stared at the lifelike animals around them, and perhaps got high: the cave as an ideal venue for a rave.” Barbara Ehrenreich

DansiT, HAVET Arena og Mia Habib Productions inviterer til semesterets andre DansiT-salong.

Før raven kan de som ønsker ta del i en samtale omkring hulen som historisk og rituelt sted. Samtalen vil starte klokka 19:00, ledet av koreograf og danser Mia Habib, som kommer rett fra isolasjon i en hule på Leka. I forbindelse med sitt pågående prosjekt Psychedelic Cave har hun invitert arkeolog Hein Bjerck fra NTNU til samtale om hulen – som nyaktuelt tilfluktsrom, fellesskapsrom, og som rituelt sted knyttet til magiske ritualer.

I Nord-Trøndelag finner man den største samling hulemalerier i Norge og sannsynligvis i hele Nord-Europa. Forskere har uttalt at hulemaleriene på denne kyststrekningen vitner om at hulene ikke har vært brukt som bosteder, men som rituelle steder hvor våre fjerne forfedre kan ha brukt hulen og dets mørke til å komme i kontakt med andre verdener.

Etter samtalen baker det løs med rave – dans deg klam og lykkelig til huleriske toner fra selveste Spillelisterytter Finn Krisp (Arnfinn Killingtveit) resten av kvelden til langt over leggetid, i et rom utviklet av scenograf Liam Alzafari i samarbeid med Mia Habib.

Arrangementet er et samarbeid mellom Mia Habib Productions, HAVET og DansiT.

Fredag 10. november kl. 19:00 i Rosendal Kafé

I år er det 30 år siden Dansens År ble arrangert

– et år som virkelig satte dans på agendaen. Programmet den gang var stappfullt av dans fra nord til sør. Det var en fantastisk feiring som synliggjorde den samtidige dansekunsten.

På 30 år har det skjedd mye med dansekunsten i Norge – både nasjonalt og regionalt. Vi har invitert et knippe dansekunstnere som bor og virker i Trøndelag til en samtale om dansens utvikling i fylket. Som innledning til samtalen vil daglig leder ved Danseinformasjonen, Sigrid Ø. Svendal, holde foredraget «Tretti år på tretti minutter» hvor vi ser på den nære dansehistorien.

Resten av kvelden setter DJ Kitty Amore stemninga, og vi prøver oss på noe helt nytt: Dansekaraoke!

Medvirkende
Fredag 10. november - DansiT-salong: Tilgjengelige kunstnerskap? Arrangementet er et samarbeid mellom Danseinformasjonen og DansiT, og er støttet av Kulturrådet.
Lørdag 7. oktober - DansiT-salong: CAVE RAVE Arrangementet er et samarbeid mellom Mia Habib Productions, HAVET og DansiT.
Torsdag 14. september - DansiT-salong: 30 år siden dansens år Arrangementet er et samarbeid mellom NTNU og DansiT.
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen