EN
Meny

DansiT-salong

Våren 2024

Denne våren presenterer DansiT to salonger; Lørdag 25. mai kl. 16:30 og Torsdag 18. april 2024 kl. 20:00

torsdag 18. april 20:00
Rosendal Kafé
Gratis
lørdag 25. mai 16:30
Rosendal Kafé
Gratis

Høsten 2023 startet DansiT konseptet DansiT-salong, som består av samtaler og tverrfaglige møter med og mellom aktuelle kunstnere, etterfulgt av tid og rom til å danse sammen. Vi dykker inn i kunstnernes sterke engasjement for spesifikke interesser, tematikker eller problemstillinger. Salongene er et deilig krydder i løpet av sesongen, og vi gleder oss til å prate og danse med alle dere som innimellom ønsker faglig, allsidig og selskapelig påfyll.

Vårens salonger:

Trenger vi fortsatt å bryte normen? - Multiplié session

Torsdag 18. april 2024 i Rosendal Kafé kl 20:00

Vår første DansiT-salong høsten 2023 fokuserte på rapporten "Tilgjengelige kunstnerskap?". Som en oppfølging benytter vi anledningen til å vurdere tilstanden på dansefeltet 20 år etter etableringen av Multiplié dansefestival, og inviterer en av grunnleggerne av festivalen og noen av årets festivalkunstnere til å snakke om dans og koreografiske praksiser som kan sies å bryte eller utfordre normen. Hvordan finner ulike kunstnere sin måte å utøve kunst på, i et dansefelt som fortsatt er relativt underrepresentert av ulike kropper og praksiser?

Arrangementet foregår på engelsk, og tegnspråktolkes på norsk.

Kroppslig klimakrise

Lørdag 25. mai i Rosendal Kafé kl 16:30

Koreograf og danser Geir Hytten har laget forestillinger om økosorg og fellesskap. Han undersøker miljøengasjement på innsiden av scenekunstens fire vegger gjennom estetikk, og spør seg: Hvordan kan kroppen være et sted og en skala for estetiske refleksjoner i møte med tidens klimautfordringer? Hvordan kan kroppen selv produsere kunnskap og være et sted for debatt? Vi har invitert Geir til å holde salong om kroppslig miljøengasjement, og hvordan dette kan utarte og utfolde seg praktisk, politisk og personlig.

Arrangementet tegnspråktolkes på norsk.

Medvirkende
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen