EN
Meny

Klimafæst

Konsertstart 21.00. Dørene åpner 20.00. 18 års aldersgrense.

Varighet: 4 timer
En stor fest for byen som setter klima og miljø i sentrum.

Bandene Beharie og Sløtface spiller, det blir apeller fra poeter og aktivister, DJ Sunshine DJer utover natten, med andre overraskelser underveis.

Sløtface

Pop-rockerne i Sløtface er en totalpakke som i årevis har jobbet beinhardt for å gi publikum superenergiske rockeshow, allsangvennlige bangers og for å bygge et fellesskap med fansen som virkelig skaper minneverdige konsertopplevelser. Bandet, som kan skryte av Spellemannpris i rock,internasjonale lovord for utgivelser og konserter, en feature i Netflix-suksessen “Sex Education” og en vokalist som ble kåret til en av verdens største rockestjerner avbladet Kerrang, gikk i 2022 over i en ny fase.

Etter at flere av bandets originale medlemmer tok farvel beskriver nåværende primus motor og frontfigur Haley Shea Sløtface nå som et «rockeband-kollektiv». Dette innebærer rullerende samarbeid med, og bidrag fra noen av Norges beste musikere (Nils Jørgen Nilsen, Simen Følstad Nilsen, Marie Moe, Tobias Osland), låtskrivere og produsenter (bl.a. Mikhael Paskalev, Odd Martin Skålnes) og uendelige muligheter for hva Sløtface kan høres ut som og skape.

Den første nye musikken fra Sløtface 2.0 som kom i 2022 -singlene Beta, Come hell or whatever og HAPPY, alle listet på radio -har blitt beskrevet som bedre enn noen sinne av norsk presse, og gjengen i Sløtface holder koken også i 2023. I Februar gaSløtface ut EPen AWAKE/ASLEEPsom viser frem et litt mer modent sound med stort spenn fra låt til låt, som likevel beholder råskapen og energien Sløtface har gjort seg kjent for. De reiser selvfølgelig ut på turné for å spille den nye musikken live og denne konserten blir en av de første sjansene du får til å se den nye, forrykende live-pakken som er Sløtface 2.0. Du kan glede deg til helt nye låter, gamle låter fra hele katalogen, et stjernelag av musikere på scenen og en energi-innsprøyting du sent vil glemme.

Beharie

Dypt forankret i et indie/soul-uttrykk, finner du Beharie. Med en singer-songwriterpreget låtskrivning, formidler musikken en nerve som tør å være både sårbar og insisterende.

Til tross for at det er tidlig i karrieren, har Beharie allerede vunnet en Spellemann for sin andre EP «Beharie // Beharie» fra 2021, i tillegg til å bli nominert av svenske GAFFA som «Årets internasjonale gjennombrudd».

2022 startet med en månedslang europeisk supportturné med amerikanske William Fitzsimmons, og året fortsatte å levere for den sjelfulle artisten. Hans tredje EP «Beharie, the Third» ble utgitt 27. mai, og høstet her til lands strålende kritikker fra blant andre VG (5/6), GAFFA (6/6), Aftenbladet (6/6) og Aftenposten (5/6). Et samlet mediekorps utroper Beharie til soulens nye stjerneskudd. GAFFA sier det slik:

«Likhetene til Frank Ocean, både i stemme og meloditeft, er så påfallende at det frister å ta en kikk på Beharies slektstre. En heftigsammenligning, ja, men en må helt opp på disse hyllene for å gi presise bilder på hvilket talent denne mannen besitter.»

Sommeren bød på høydepunkt etter høydepunkt, og blant annet var han support for Leon Bridges på Sentrum Scene, spilte på åpningen av Nasjonalmuseet, og han opptrådte også under regjeringens markering av Skeivt Kulturår. Resten av året spilte Beharie på festivaler i både inn-og utland, og senere slapp han også singelen «Just for the Day».

2023 ser like lovende ut med opptredener på festivaler som Eurosonic (NL), SPOT Festival (DK), og Øyafestivalen, i tillegg til sin egen Norges-og Europaturné!

Med sin evne til å uttrykke følelser pakket inn i et varmt, sjelfullt og tidløst lydbilde, fortsetter Beharie å bringe sin stadig utviklende musikk til spennende, nye steder og høyder.

«Men den virkelige perlen er «When Are We Going», der ekko av nevnte Ocean krengermot den britiske folksoul-helten Michael Kiwanuka på best tenkelige vis.» -VG

«Spellemannvinner Beharies tredje EP befester hans posisjon som en av landets ledende soulstemmer.» -Aftenposten

«Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie.» -NRK

Medvirkende
Beahrie
Sløtface
DJ Sunshine
Foto: Shawn Arvind og Elvina Vladi Kvisle
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetspris 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen