EN
Meny
Litterature

Litteraturkveld: Hans Børli

fremført av Torstein Andersen og Tor Einar Bekken

DAGEN ER ET BREV SOM ALDRI KOMMER…

er en reise i en av våre aller mest kjente og folkekjære lyrikere, Hans Børli. Tor Einar Bekken spiller folkelige toner, og Torstein Andersen fremfører lyrikk og historier og forteller om Børli.

Hans Børli (1918-1989) blir ofte omtalt som "skogens dikter". Han arbeidet hele sitt voksne liv som tømmerhogger, og hans litterære utgangspunkt var skogen, for den kjente han bedre enn noen.

I diktingen var han også opptatt av politikk, og i økende grad eksistensielle problemer som angst, ensomhet, tro, tvil og død. Børlis litterære produksjon strekker seg fra 1933 til 1988, og i løpet av denne perioden skrev han 22 diktsamlinger.

Børli ble tildelt en rekke litterære priser, blant annet Kritikerprisen og Doblougprisen. Han ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 1972 for diktsamlingen Isfuglen.

Tor Einar Bekken (f. 1964) går under artistnavnet Dr Bekken. Han er blues- og jazzmusiker, kjent for sitt spektakulære pianospill. Han har gitt ut en rekke album, både som soloartist og med ulike band og gjesteartister. Han har mottatt flere priser og fått glimrende kritikker i musikkmagasiner rundt omkring, bl.a. i det anerkjente engelske Wire.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer.

Medvirkende
Torstein Andersen Skuespiller
Tor Einar Bekken Piano
Billettpriser
Ordinær 250
Raus 150

Relaterte opplevelser

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen