EN
Meny

Multiplié: My Body My Home

av 71BODIES x Danselaboratoriet & Danseteateret (NO)

En myk revolusjon som treffer midt i hjertet!

Varighet: 1 time
– et unikt samarbeid mellom DansiT ved Danselaboratoriet og Danseteateret, og 71BODIES ved Daniel Mariblanca
+ Tilgjengelighet: Synstolkes på norsk

Essensen i dette prosjektet er dypt inspirert av og kretser rundt det store mangfoldet i disse gruppene; som bakgrunn, livserfaring, kropper, bevegelsesmuligheter, alder og kjønnsidentitet. Danselaboratoriet består av dansere med ulike funksjonsvariasjoner og Danseteateret av senioredansere.


Daniel Mariblanca fra 71BODIES har koreografert bestillingsverket, som kombinerer de to kompaniene, som omfatter rundt 25 mennesker i spennet fra 24 til 89 år.

Det å være en del av en minoritet kan skape isolasjon og stress, ved at man daglig opplever diskriminering på et mikro – og makronivå. Dette manifesterer seg ulikt gjennom livet, i form av jobbmuligheter, tilgjengelighet, representasjon (eller mangel på dette), institusjonell paternalisme, funkofobi, og skinnhellig inkludering («tokenism») for å nevne noe. My Body My Home søker kunstneriske strategier som skaper kollektiv kraft og tilhørighet, da vi står sterkere sammen.

«Vi fremhever skjønnheten som finnes i hvert eneste menneske; en skjønnhet som ikke må tas for gitt. I en verden med tydelige skjønnhets – og kroppsideal føler vi oss ofte utestengt.»

My Body My Home er laget av og med marginaliserte mennesker i samfunnet, og tilbyr perspektivskifte på hvem og hva som er vakkert – fortalt fra innsiden. Kroppen er vårt viktigste verktøy for å uttrykke oss om det som betyr noe. Kroppen og dansen er kjernen i arbeidet - vi vil la kroppen tale.

Prosjektet inviterer også publikum til å bli allierte, til å oppleve dype uttrykksmåter for sårbarhet, mot, kjærlighet, vennskap, følelser og skjønnhet. Dette er vår revolusjon. En myk revolusjon som treffer midt i hjertet.

71BODIES
71BODIES er et transkjønnet, inkluderende dansekunstkompani med base i Bergen. Kompaniet ble grunnlagt av Daniel Mariblanca i 2016. Det vokser og utvikler seg på en naturlig og bærekraftig måte ved at et prosjekt inspirerer og initierer det neste. Et hovedmål for kompaniet er å jobbe med og for marginaliserte mennesker og spesielt grupper hvor kroppen er i fokus.

Danseteateret & Danselaboratoriet
Danselaboratoriet og Danseteateret er to kompanier som har eksistert i henholdsvis 24 og 19 år, og som driftes av DansiT. De består av mennesker med ulik bakgrunn, alder og funksjonsnedsettelser. Kompaniene utforsker dans gjennom improvisasjon, koreografi, kritisk refleksjon og diskusjon. Dans blir sett på som et rom for møter, utforskning, meningsskaping og uttrykk. Bevissthet om og aktiv bruk av mangfoldet i gruppene står i fokus. Kompaniene samarbeider med gjestende koreografer og kunstnere, har ansatte kunstneriske ledere, dansere på engasjement og praksisplasser for studenter.

Det blir kunstnersamtale etter forestillingen søndag 14. april

Medvirkende
Koreograf Daniel Mariblanca
Medskapende dansere Aleksandra Teresa Szefler, Alex Haugen, Andrea Winsnes, Anne Marit Ligaard, Astrid Loe Johansen, Barbro Lindeberg, Didrik Austmo Pedersen, Elen Øyen, Emily Colton, Gunhild Løhre, Hanne Brandhaug, Inger Johanne Tangen, Inger Nestvold, Kjersti Marie Kvam, Kristine Iris Gjøvikli-Drysdale, Liv- Karin Alm, Margit Ryum, Nikolai Krogtoft Grøtte, Randi Iversen, Shereen Khachik, Susanne Braad Andersen, Urszula Borowiec, Vibeke Meland
Original musikk Per Platou
Annen musikk “Music for a While”, Z. 583 - Henry Purcell (Performed by The King's Singers & Jakub Józef Orliński), “Rave” - Sam Paganini, "Dal cielo cader vid'io due stelle" - Luigi Rossi (Performed by L’Arpeggiata & Jakub Józef Orliński)
Lysdesign 71BODIES i samarbeid med Thomas Bruvik
En stor takk til Alex Wille, Alison Sippel, Allan Krill, Anna Thu Schmidt, Cathrine Churchill, Jean Baptiste Baele, May Lisa Bolkan
Produsert av DansiT og 71BODIES
Støttet av Norsk Kulturråd
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400,-

Multiplié dansefestival 2024

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen