EN
Meny

Persistent Disequilibrium

av Pixels.Frames.Beats.Drones

Varighet: 70 min.
fredag 3. mai 19:00
Sal 1
lørdag 4. mai 19:00
Sal 1
Nye materialer, nye teknikker, nye instrumenter, nye kombinasjoner. Hva slags samspill og uttrykk kan oppstå når en gruppe nytenkende musikere og kunstnere slår seg sammen om å utforske kaos?

Åpen utstilling lørdag 12:00 – 16:00 m/ artist talk kl 15:00

Hva har miljøkatastrofer, værsystem og psykologiske prosesser til felles? De er alle kaotiske systemer. De er alle prosesser som når de blir satt i gang – selv om noe kan påvirkes - lever sitt eget liv. De er prosesser som ikke kan stoppes, og ikke minst skaper de ringvirkninger utover seg selv.

Dette er utgangspunktet til kunstnerne bak verket Persistent Disequilibrium når de bruker nye materialer og teknikker til å skape nye instrumenter, uttrykk og bilder i et samspill som visuelt og lydmessig blir ei magisk vakker og nærmest geologisk utforskning.

Du skal ikke la deg skremme av tittelen; stol på opplevelsen. Hvordan kan lyd sette i gang en kjede av hendelser for hverdagslige ting som salt, mel, krydder, malingspigment, kull, korn, småstein og løv? Kan ei suppe av magneter gi oss opplevelsen av å stå i et lavafelt? Kan ting – satt i bevegelse - på forskjellige stasjoner i en teatersal, nærmest bli til sitt eget levende økosystem?

Gruppa bak Persistent Disequilibrium arbeider med ideer om resonans, vibrasjon, kretsløp, gjenbruk, feltopptak, persepsjon (hvordan vi oppfatter noe), og utforsking av tilgjengelig materiale. Tema for forestillingen kretser omkring materiell utforsking av feedbacksystemer.

Verket kan forstås både som forestilling og som utstilling, gjennom at scenografiske elementer som vokser frem i performancen, skaper et rom som står igjen for publikum å utforske i etterkant.

Åpen for alle aldre. Barn under 12 bør være i følge med en voksen.

+ Innholdsbeskrivelse
Medvirkende
Utøver lyd/video/performance: Øyvind Brandtsegg, Tjis Ham, Trond Lossius, Jeremy Welsh
Støttet av: Norsk kulturråd, Billedkunstnerens Vederlagsfond, Sparebank1 SMN, Trondheim Kommune, Surnadal Billag, Møre og Romsdal Kunstsenter, Rosendal Teater, NTNU
Takk til: Apichaya Wanthiang, Anita Akbarzadeh Solbu, Robin Støckert.
Foto: Tjis Ham
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen