EN
Meny

Realness: Mae Baan

Av Phitthaya Phaefuang (NO/TH)

Bli med på en reise gjennom Thailands tradisjoner, kjønnsidentitet og buddhistisk tro i denne gripende forestillinga.

fredag 1. november 19:00
Sal 1
lørdag 2. november 19:00
Sal 1
Bli med på en reise gjennom Thailands tradisjoner, kjønnsidentitet og buddhistisk tro i denne gripende forestillinga.

Ifølge Thailandsk buddhistisk folketro har tvillinger vært elskere i forrige liv. Hvis de ikke gifter seg som barn, vil det bringe ulykke i dette livet, men Phitthaya og hans tvillingbror ble aldri velsignet med den tradisjonelle bryllupsseremonien. Tvillingbroren har møtt mye motgang i livet, og Phitthaya undres om dette er en konsekvens av karma fra et tidligere liv, eller om det kun er urettferdighet?

Innenfor ballroomscenen iscenesetter man seg selv gjennom å utforske og leke med ulike kategorier av stereotypier og kjønnsidentitet. Med denne danseformen som utgangspunkt gjenoppretter Phitthaya forbindelsen til sitt mulige forrige liv og utfordrer våre forestillinger om identitet og kjønn: er vi summen av våre erfaringer i dette livet, eller er vi bærere av sjeler som har levd utallige liv før oss?

Realness: Mae Baan er en gripende og relevant forestilling som utfordrer forestillingene om kjønn, identitet og tradisjon. Forestillinga er også en kjærlighetshistorie, om hvordan kjærlighet er noe man tar med seg fra sitt forrige liv, eksisterer i nåtida og blir gjenfødt i neste liv. Vi får et innblikk i hvordan tradisjoner kan føre til både lidelse og håp.

Innholdsbeskrivelse

Rosendal Teater programmerer arbeid som utfordrer hva scenekunst kan være, hvor den foregår og hvem som skal lage den. Vi jobber med stemmer som høres sjeldnere enn andre, som er marginaliserte og alternative. Alt dette gjør at forestillingene ofte kan være utfordrende i sitt innhold og uttrykk. Hvis du har behov for å forlate forestillingen underveis, så har vi lav terskel og stor forståelse for dette. I andre etasje finner du en avslappa sone, hvor du kan trekke deg tilbake. Les mer om avslappa sone og tilgjengelighet her.

Medvirkende
Koreograf,utøver: Phihaya Phaefuang aka Aurora Sun Labeija
Dramaturg ArcoRenz
Lysdesign Ray Tseng
Lyddesign Pisitakun Kuantalaeng
Costume design Vorapol Suporn
Funded by Kulturrådet
co-producers Rosendal teater, RISK-Rimi Imir Scenekunst, BITteatergarasjen
Special Credit Aphisit Phaefuang, LGBTQIA + underground ballroom culture from NewYork
Billettpriser
Betal det du kan 1 250,-
Betal det du kan 2 200,-
Betal det du kan 3 150,-
Betal det du kan 4 100,-
Betal det du kan 5 75,-
Solidaritetsbillett 400,-
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen