EN
Meny
Chance

Sixteen Dances

Av Rannei Grenne og Solveig Styve Holte (NO)

Varighet: 60 min
fredag 17. februar 19:00
Sal 1
lørdag 18. februar 19:00
Sal 1
DansiT og SiTron samarbeider om en unik oppføring av “Sixteen Dances” av komponisten John Cage, med rykende fersk koreografi av Rannei Grenne og Solveig Styve Holte.

Dansekunstnerne Rannei Grenne og Solveig Styve Holte har over flere år utforsket metoder for å skape og utøve dans basert på den amerikanske koreografen Merce Cunningham (1919-2009) sitt arbeid og prinsipper. Cunningham var en pioner innen moderne dans som vektla det formale og abstrakte, og gjorde eksperimentelle samarbeid med musikk og billedkunst. Cunningham jobbet tett med komponist John Cage og de skapte flere verk sammen, blant annet “Sixteen Dances” - det første verket der de benyttet seg av "tilfeldighetsprinsippet".

I denne utgaven av “Sixteen Dances” videreutvikler Grenne og Holte et materiale de skapte i arbeidet med prosjektet “Flakkande røynd” (2018). Der Cunninghams formspråk i stor grad var basert på den klassiske ballett-teknikken, dyrker Grenne og Holte en friere tilnærming til bevegelsene. På scenen fremføres det originale musikalske verket av et ensemble bestående av åtte musikere i møte med fire lokale dansekunstnere som hver og en får sette sitt personlige preg på uttrykket.

Velkommen til en aften med samtidsdans fra 2023 og samtidsmusikk fra 1951!


Forestillingen presenteres av DansiT

Medvirkende
Koreografi: Rannei Grenne og Solveig Styve Holte
Dansere: Rebecka Lange, Sarah Fischer Luckow, Mina Skjervheim, Nina Wollny
Komponist: John Cage
Musikere: SiTron - Sinfonietta i Trondheim Dirigent: Rik De Geuyter Fiolin: Mathieu Roussel Cello: Marianne Lie Fløyte: Trine Knutsen Trompet: Eli Blåsmo Piano: Else Bø Slagverk: Espen Aalberg, Jon Ivar Knutsen, Hans Christian Green
Kostymer og scenografi: Ida Falck Øien og Harald Lunde Helgesen i HAiKw/
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Foto: Tale Hendnes
Plakatdesign: Juliane Schütz
Produksjon: DansiT og SiTron
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!