EN
Meny
reflections

Symbiotic Stages (Rosendal Remains)

Av Jakob Oredsson (SE)

URPREMIERE!

Varighet: 80 min
torsdag 28. september 19:30
Sal 1
fredag 29. september 18:00
Sal 1
lørdag 30. september 19:30
Sal 1
Ikke gå glipp av dettescenografiske verket som dykker inni Rosendal Teaters historie og fletter husets reise sammen med nåtida.

Språk: Nonverbalt

Urpremiere!

Symbiotic Stages (Rosendal Remains) er et nytt scenografisk verk, et bilde i bevegelse, laget for Sal 1 på Rosendal Teater. Verket fletter sammen ulike stadier i teatrets reise gjennom de siste 100 årene, inn i en opplevelse av da og nå. Lag av bilder og strukturer er komponert til en symbiotisk iscenesettelse av bygningens fortid som kino fra 1921 og fremover.

Du inviteres til en pustende scenografisk meditasjon, en mulighet til å se seg selv som del av verket, samtidig som du blir oversvømmet av rytmisk lys gjennom en opplevelse som visker ut grensene mellom lys og bilde, fantasi og informasjon, dybde og overflate, bakgrunn og forgrunn.

Verket reflekterer, forestiller, husker og iscenesetter fortiden til Rosendal Teater. Det søker en opplevelse av samtidig bevegelse og stillhet, en følelse av hvordan alt alltid beveger seg. Symbiotic Stages (Rosendal Remains) er del av Jakob Oredssons kunstneriske forskningsprosjekt Scenografi som symbiose ved Akademi for Scenekunst, Høgskolen i Østfold.

Om kunstneren:

Jakob Oredsson er kunstner, arkitekt og scenograf, for tiden kunstnerisk stipendiat ved Akademi for Scenekunst (NTA) ved Høgskolen i Østfold (HiØ), med prosjektet Scenografi som Symbiose, 2020-2023, som søker å søker å utforske hvordan scenografi eksisterer i ulike mangfoldige kontekster.

Etter å ha tatt en BA i scenografi fra NTA, studerte Jakob arkitektur ved The Cooper Union og Pratt Institute i New York og tok en MA i arkitektur ved Det Kongelige Akademi i København.

Oredsson har skapt verk internasjonalt i offentlige, galleri- og teatersammenhenger, gjennom en rekke medier. Verkene søker å engasjere det eksisterende miljøet, fremheve tvetydighet og utviske motsetninger mellom begreper som kunst og kontekst, form og innhold, aktivt og passivt publikum og kultur og natur. Innen det norske scenekunstfeltet har Oredsson samarbeidet med Ingvild Holm, Magnus Myhr, Maritea Dæhlin og Verk Produksjoner.    

Medvirkende
Kunstner: Jakob Oredsson
Assistanse med lys, lyd, tek: Felipe Osorio-Guzmán, Sebastian Schmiedl, Anniken Arnøy og Thomas Wold Brosveet
Støttet av: Cinemateket Trondheim, Akademi for Scenekunst, Høgskolen i Østfold (HiØ), Trøndelag Teater
Intern veileder: Serge von Arx
Ekstern veileder: Ingri Fiksdal
Co-produksjon: Rosendal Teater
Foto: Jakob Oredsson
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Bli rosendalianer

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen