EN
Meny

The Making of Pinocchio

av Cade & MacAskill (GB)

Varighet: 90 min.
En kritikerrost og sann historie om kjærlighet og overgang – fortalt gjennom historien om Pinocchio.

Denne fantastisk vakre* forestillinga er for alle som ønsker å utforske skeiv fantasi og den ekte gleden og grenseløse potensialet den bringer med seg. Publikum som har opplevd forestillinga har omtalt den som "uvurderlig å få med seg", «til å miste pusten av», «fenomenal», «showstopping» og «årets skeive kjærlighetshistorie». Rosendal Teater er stolte av å presentere denne perla for et trøndersk publikum!

Kunstnerne og elskerne Rosana Cade og Ivor MacAskill har skapt The Making of Pinocchio siden 2018, ved siden av og som svar på Ivors fire år lange prosess med å skifte kjønn. I denne "morsomme, intelligente og gjennomtenkte forestillinga* møtes parets ømme og komplekse selvbiografiske opplevelse den velkjente, magiske historien om den løgnaktige dukka som ønsker å være en "ekte gutt”.

Plassert i et fiktivt filmstudio, inviteres du til å bli med bak kulissene i Cade og
MacAskills kreative prosess og kjærlighetsforhold. Her kan du undre deg over hva som skal til for å fortelle sin sannhet. Forestillinga skifter stadig lekent mellom fantasi og autentisitet, humor og intimitet, både på scenen og på skjermen.

* Fra omtaler i hhv. The Arts Desk og The Guardian, kronologisk rekkefølge.

Språk: Engelsk med norsk og engelske undertekster.


Informasjon om tilgjengelighet:

Synstolkning onsdag 15. mai kl. 19.00
Synstolkning er en beskrivelse av den visuelle informasjonen som ellers fås gjennom synssansen. I forbindelse med en forestilling, er synstolkens oppgave å beskrive forestillingas visuelle uttrykk slik at publikum med synsnedsettelser kan erfare og selv tolke en mer fasettert kunstopplevelse. Headsets til denne opplevelsen vil bli utlevert fra billettluka.

Avslappa forestillinger onsdag 15. og torsdag 16. mai kl. 19.00
Avslappa forestillinger legger til rette for alle som synes standard teaterforestillinger og de typiske etikettene ved det å være på teateret er overveldende og ubehagelig. En slik tilrettelegging betyr at Rosendal Teater og skuespillerne på scenen tar en avslappet holdning til bevegelse og lyder som kommer fra publikum, publikummere kan komme og forlate salen når de ønsker det, forsentkommere er tillatt, og man kan gå ut og tilbringe tid i vår avslappa sone underveis hvis man har behov for det.

Hørselsvern er tilgjengelig på utlån i vår billettluke.
Forestillingen er tekstet, inkludert beskrivelser av lyd og musikk, på både norsk og engelsk.
Det er trinnfri tilgang til forestillingen.

Under og etter begge forestillingene vil Oliver, fra FRI Trøndelag og Transhjelpen, være til stede for å gi ut informasjon, lytte til og ta en samtale med de som har behov for det.

Innholdsbeskrivelse

Det er ingen strobelys, blinkende lys eller røyk.

Det er en kort periode med høy musikk.

Det er en kort stund med fullstendig mørke mot slutten av forestillingen.

Inneholder nakenhet.

Forestillinga snakker kort om transfobi, og utforsker utnytting og feilrepresentasjon av transpersoners liv og kropper.

Rosendal Teater programmerer arbeid som utfordrer hva scenekunst kan være, hvor den foregår og hvem som skal lage den. Vi jobber med stemmer som høres sjeldnere enn andre, som er marginaliserte og alternative. Alt dette gjør at forestillingene ofte kan være utfordrende i sitt innhold og uttrykk. Hvis du har behov for å forlate forestillingen underveis, så har vi lav terskel og stor forståelse for dette. I andre etasje finner du en avslappa sone, hvor du kan trekke deg tilbake. Les mer om avslappa sone og tilgjengelighet her.

Medvirkende
På oppdrag fra: Fierce Festival, Kampnagel, Tramway & Viernulvier med støtte fra Attenborough Center for Creative Arts, Battersea Arts Centre, LIFT og Take Me Somewhere.
Produsert av: Artsadmin
Finansiert av: Creative Scotland, Arts Council England og Rudolf Augstein Stiftung med utviklingsstøtte fra The Work Room/Diane Torr Bursary, Scottish Sculpture Workshop, National Theatre of Scotland, Live Art Development Agency, Gessnerallee, Mousonturm, Forest Fringe, West Kowloon Cultural District & LHBT Health & Wellbeing Scotland.
Skapt av: Rosana Cade & Ivor MacAskill
Fremført av: Rosana Cade, Ivor MacAskill, Jo Hellier & Moa Johansson, Tim Spooner & Ray Gammon
Sett-, rekvisita- og kostymedesigner: Tim Spooner
Lyddesigner: Yas Clarke
Lyd/AV-tekniker og showoperatør: Riwa Saab
Kamera: Jo Hellier & Moa Johansson
Lysdesigner: Jo Palmer
Relighter: Meghan Hodgson
Kinematograf: Kirstin McMahon & Jo Hellier
Produsert av: Dr. Nora Laraki & Nene Camara for Artsadmin
Kreasjon produsert av: Mary Osborn for Artsadmin
Produksjonsleder: Sorcha Stott-Strzala
Assisterende scenesjef: Ray Gammon
Utenfrablikk: Nic Green
Bevegelsesrådgiver: Eleanor Perry
Tekster: Collective Text, Rosana Cade, Ivor MacAskill og Jamie Rea
Tekstdesign: Yas Clarke og Daniel Hughes
Foto: Tiu Makkonen
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen