EN
Meny

Undersang

av Harald Beharie (NO)

lørdag 8. juni
Mer info kommer
Bli med inn i skogen, hvor tida går i oppløsning i møte med et kor av kropper. Få med deg dette sterke og vakre verket fra en av Norges mest lovende koreografer!

Undersang er ei forestilling som tar form som en kollektiv utflukt til skogen. Den prisvinnende koreografen og danseren Harald Beharie har skapt ei drømmende fabulering hvor han vever naturens storhet og dype konsekvenser inn i fibrene våre.

I skogen møter vi et skulpturelt kor av kropper – syngende vesener med ekstravagante bevegelser, dynka i skeivt skimmer. Her går tida i oppløsning, tradisjoner bøyer seg, og motsetninger mellom natur og kultur, det siviliserte og usiviliserte, det syntetiske og organiske, viskes ut. Hvilke kropper er vi vant til å se representert i en gitt type natur? Skogen er alles. Men er den det? Kan den bli det?

Beharie binder sammen koreografi, musikk og skulpturelt arbeid i denne hybridopplevelsen, hvor mytologier møter nasjonalromantiske idealer og science fiction. Velkommen til en verden av skjult magi og kraft. Et sted som utfordrer begrepet hierarki blant vesener og grubler over selve essensen av det som anses som naturlig.

Harald Beharie, som er en av de mest lovende koreografene i Norge, har selv sagt det er vanskelig å sette ord på sine verker. De som har opplevd dem vet imidlertid at publikum kan forvente en sterk og vakker opplevelse. Her har også Beharies bror, Christian Beharie, en stigende stjerne på musikkhimmelen, bidratt til den musikalske rammen som kunstnerisk samarbeidspartner.

Kom inn i skimmeret der glamorøse vesener synger og vibrerer.

Med kunstnerens egne ord:
Undersang er et landskap av ekstravagante konfigurasjoner. Et skulpturelt kor på svevende soniske strukturer – syngende vesener, gjennomvåte av et skimmer av skeive økologier og deilige gester.

Et sted hvor tid oppløses, tradisjoner bøyes, og dikotomier som natur og samfunn, sivilisert og usivilisert, syntetisk og organisk er utslettet. Undersang utfordrer konseptet om hierarki blant vesener, og spekulerer over selve essensen av hva som anses som 'naturlig'.

I denne hybridopplevelsen, hvor koreografi, musikk og skulpturelt arbeid utfolder seg, konvergeres mytologier, folklore, nasjonalromantiske idealer og science fiction og gir opphav til en mangefasettert forståelse av historie, fremtid og nåtid. Her veves naturens melodramatiske storhet og dype konsekvenser seg inn i selve fibrene i våres vesen, og strømmer ut i et uforutsigbart, entropisk landskap. Samtidig som terrenget gjennomgår en kontinuerlig prosess av oppløsning og transformasjon, mens det kjærtegnes av både erotiske og voldsomme krefter. Fallende inn i det dype skimret hvor glamorøse vesener synger og vibrerer i natten.

Forestillinga har premiere 30. mai i Oslo

Om kunstneren:
Harald Beharie (han/hen) er en norsk-jamaicansk utøver og koreograf med base i Oslo. I ulike formater og kontekster ser han på alternative moduser for å være, danse og eksistere sammen mens han stiller spørsmål ved forestillinger om normativitet. Haralds verk ble nominert til Dansekritikerprisen for forestillingen Shine Utopians med Louis Schou og soloverket Batty Bwoy. Sistnevnte vant også Heddaprisen for beste danseproduksjon i 2023. Arbeidene hans har blitt presentert ved museer, gallerier, festivaler og ulike sammenhenger både i Norge og i utlandet.

+ Innholdsbeskrivelse
Medvirkende
Konsept & koreografi: Harald Beharie
Kunstneriske samarbeidspartnere: Christian Beharie, Karoline Bakken Lund og Veronica Bruce
Utøvere: Amie Mbye, Loan Ha, Jens Trinidad, Nosizwe Baqwa, Carlisle Lienes, Mariama Slåttøy og Harald Beharie
Skulptur: Karoline Bakken Lund og Veronica Bruce
Musikk: Christian Beharie
Kostyme: Karoline Bakken Lund og Harald Beharie
Produsent: Mariana Suikkanen Gomes
Ytre øye/sparringspartner: Deise Nunes og Hooman Sharifi
Co-produsenter: Black Box Teater, Dansens Hus, Oslo, Rosendal Teater, BIT-teatergarasjen, RAS, TOU Scene
Støttet av: Norsk Kulturråd, FFUK, Fond for lyd og bilde
Foto: Karoline Bakken Lund
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen