EN
Meny

Undersang

av Harald Beharie (NO)

Forestillinga spilles inne i Bymarka, med omtrent 20 minutters gange fra Byåsen butikksenter. - Nedre aldersgrense 12 år.

"Undersang" er et verk av Harald Beharie i samarbeid med Karoline Bakken Lund, Veronica Bruce og Christian Beharie, som tar form som et performance rituale i skogen.

Undersang er et landskap gjennomsyret av et skimmer av skeive økologier og ekstravagante gester. Her møtes mytologier, nasjonalromantiske idealer og science fiction, og avslører en verden av urgamle krefter.

Ved å veve sammen afro- og asiatisk-nordiske diasporiske narrativer, leker Undersang med forestillingen om dissonans som en tvetydig følelse av “empowerment”, og vekker spørsmål om kulturelle fiksjoner og hva det betyr å høre til. Som en grunn for avvisning av kjente narrativ, gjenerobring av tid og i et ønske om å se utover ideen om eierskap, søker verket fruktbar jord for kollektiv helbredelse, klage og kjærkommen feiring.

OBS! Sted:

Forestillingen spilles ikke på Rosendal Teater, men i skogen, omtrent 20 minutter gange fra Byåsen butikksenter.

Oppmøtesteder:

Du som publikum kan velge mellom to ulike oppmøtesteder. Enten kan du møte en teatervert ved bussholdeplassen Kongens gate K1 eller møte opp ved Byåsen butikksenter.

 1. Kongens gate K1 bussholdeplass (ved Prinsen Hotell og Egon):
  • Lørdag:
   • Oppmøte: 21.40
   • Bussavgang: 21.45 (Buss nr. 11)
   • Teaterverten er tilstede fra 21.30
  • Søndag:
   • Oppmøte: 13.20
   • Bussavgang: 13.25
   • Teaterverten er tilstede fra 13.15

Kontakt teaterverten ved ankomst. De vil være godt synlige.

 1. Byåsen butikksenter:
  • Lørdag:
   • Oppmøte 21.55
   • Vi går derifra 22.00.
  • Søndag:
   • Oppmøte: 13.35
   • Vi går derfra: 13.40

Møt ved hjørnet som vender mot Theisendammen. Teaterverter vil ta imot deg her, og vi går samlet til spilleplassen. Gåturen tar cirka 20-25 minutter.

Returbusser:

 • Lørdag: Siste buss fra Byåsen butikksenter går kl. 00.03.
 • Søndag: Returbusser går tre minutter over hver halve time.


Tilgjengelighet:

Forestillingen er dessverre ikke egnet for personer i rullestol eller de som har vansker med å gå i terreng. Første del av veien er preparert gangvei, mens siste del er smale stier.

Praktisk informasjon:

 • Kle deg etter været og ha på deg gode sko.
 • Vi oppfordrer publikum til å ferdes i marka med null fotavtrykk, noe som betyr at vi ikke etterlater oss spor eller endrer noe i terrenget.

Nedre aldersgrense 12 år.

Om kunstneren:

Harald Beharie (han/hen) er en norsk-jamaicansk utøver og koreograf med base i Oslo. I ulike formater og kontekster ser han på alternative moduser for å være, danse og eksistere sammen mens han stiller spørsmål ved forestillinger om normativitet. Haralds verk ble nominert til Dansekritikerprisen for forestillingen Shine Utopians med Louis Schou og soloverket Batty Bwoy. Sistnevnte vant også Heddaprisen for beste danseproduksjon i 2023. Arbeidene hans har blitt presentert ved museer, gallerier, festivaler og ulike sammenhenger både i Norge og i utlandet.

Forestillinga hadde premiere 30. mai i Oslo

Innholdsbeskrivelse

Rosendal Teater programmerer arbeid som utfordrer hva scenekunst kan være, hvor den foregår og hvem som skal lage den. Vi jobber med stemmer som høres sjeldnere enn andre, som er marginaliserte og alternative. Alt dette gjør at forestillingene ofte kan være utfordrende i sitt innhold og uttrykk.

Medvirkende
Konsept & koreografi: Harald Beharie
Kunstneriske samarbeidspartnere: Christian Beharie, Karoline Bakken Lund og Veronica Bruce
Utøvere: Amie Mbye, Loan Ha, Jens Trinidad, Nosizwe Baqwa, Carlisle Sienes, Mariama Slåttøy og Harald Beharie
Skulptur: Karoline Bakken Lund og Veronica Bruce
Musikk: Christian Beharie
Kostyme: Karoline Bakken Lund og Harald Beharie
Kostyme/Skulptur assistent: Reem H. Shinee
Produsent: Mariana Suikkanen Gomes
Ytre øye/sparringspartner: Deise Nunes og Hooman Sharifi
Co-produsenter: Black Box Teater, Dansens Hus, Oslo, Rosendal Teater, BIT-teatergarasjen, RAS, TOU Scene
Støttet av: Norsk Kulturråd, FFUK, Fond for lyd og bilde, Campilhas International – Connecting dots, Davvi – Senter for scenekunst.
Takk til: Pål Græsvik, Marbel Hafsmo, Victor Jowele, Erick Kelly, Miriam Kibakaya, Torbjørn Kolbeinsen, Tore Lund, Nicolas Jara Marthinsen, Magne Misje, Lajwa Mwise, Sven Undheim, Charlott Utzig og Nina Wollny.
Foto: Julie Hrncirova @julie_hrncirova
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen