EN
Meny

Ville Lähteenmäki Trio & Gisle Røen Johansen

Jazz-konsert i Rosendal Kafé

kraftfullt og eksplosivt band fra Trondheim, som består av noen av Norges mest spennende unge jazzmusikere

Ville Lähteenmäki (bassklarinett, fløyte), Nicolas Leirtrø (kontrabass) og Trym Saugstad Karlsen (trommer). Nå bringer trioen med seg den eminente saksofonisten Gisle Røen Johansen, kjent fra legendariske band som Element og Jazzmob.

Bandet farger Lähteenmäki sine originalkomposisjoner med intenst samspill og vulkanske improvisasjoner, og musikken kan beskrives som gripende og moderne, med ekkoer av de store innovatørene fra 1960- og 1970-tallets frijazz/spirituell jazz. Trioen ble startet i våren 2022, og den har allerede skapt stor interesse både nasjonalt og internasjonalt. Siden oppstarten har bandet spilt på festivaler og konserter rundt Europa (bl.a. Südtirol Jazzfestival, Tampere Jazz Happening). Bandet ga ut sin kritikerroste debutplate "Introducing: Ville Lähteenmäki Trio" i juli 2022, som en hyllest til trioens største helter, men også med blikk til den nordiske jazzmusikkens fremtid.

For tiden jobber bandet med sin andre plate, som gis ut i 2024.

Saksofongiganten Gisle Røen Johansen har vært en sentral brikke i norsk jazz siden 90-tallet med band som Element, Jazzmob og Crimetime Orchestra. I 2022 ga han ut sin glimrende plate “Kveldsragg” med et stjernelag av norske jazzmusikere. Gjennom årene har Johansens intensive og ekspressive saksofonspill skapt stor begeistring blant både lyttere og kritikere.

Konsertstart kl 20:00
ID: 20 år
Fri inngang

Medvirkende
Ville Lähteenmäki bassklarinett/fløyte
Nicolas Leirtrø kontrabass
Trym Saugstad Karlsen trommer
Gisle Røen Johansen saksofon
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen