EN
Meny
S e s o n g s t a r t
f o r
h ø s t e n !
August er her, og med det starter sesongen på Rosendal Teater. Ta en titt på sensommerens første forestillinger og gled deg til en rekke fantastiske kunstopplevelser! 💃

4.-10. august: The Freedom Theatre

I starten av August får Trondheim besøk av det Jenin-baserte The Freedom Theatre, og byr på et rikt program hele uka, med fellesmiddag, samtale, workshop, kunstnermøte, og til slutt performance og folkemarkering for Palestina. Flere av Trondheims teaterkompanier, institusjonsteater og interesseorganisasjoner samarbeider om besøket, og i tillegg til å ta del i det kunstneriske virket hele uka, kan du lære om hvordan teaterskolen og du kan bruke kunst som aktivisme. Les mer og bli med her!

23. august: Rosendal Teater 5 år!

Fem år har gått siden vi flyttet inn i de gamle kinolokalene i østbyen og åpnet dørene for mer sær og snål kunst, nabojazz og suppekjøkken. Det feirer vi med en lun kveld med mat og musikk på Rosendal Kafé. I år er det dessuten 40 år siden Teater Avant Garden åpnet dørene for første gang, og i den anledning har vi en liten overraskelse på lur. Les mer her

24.-25. august: Bizarra – En Argentinsk Saga I-V

Et av sesongens mest spennende forestillingsformater kommer fort! Bizarra spiller en hel såpeoperafestival på fem episoder gjennom syv timer. Selve forestillingen er en dristig og absurd satire som tar oss tilbake til Argentina midt i en økonomisk kollaps, alt inspirert av det fargerike latinamerikanske såpeoperaformatet. Det blir dessuten impro før forestilling, auksjon i pausen, og DJ i kaféen etterpå! Dette er ikke bare ei forestilling, men en fest for sansene og en refleksjon over kapitalismens drømmer og mareritt.

4.-6. september: All About Mimi

Rosendal elsker pride ❤️ Derfor sparker vi i gang Trondheim Pride med et dragshow uten like. Mimi Divine er en rå entertainer og enda råere drag queen. Med fire dansere fra den norske ballroomscenen tar Mimi scenen med selvtillit, glam, humor og selvironi. Men det er også en visuell og ærlig representasjon av queerkulturen, og dissekerer kroppsidealer, sensualitet og sosiale medier.

12.+14. september: Drag Syndrome

Nevnte vi at vi elsker drag? Vi er ufattelig stolte over å presentere den banebrytende drag-troppen Drag Syndrome til årets Pridefeiring i Trondheim. Gjennom lip-syncing, dans og teatralske gestikulasjoner leverer de ikke bare et show i verdensklasse, men formidler også kraftige budskap om rettighetene og evnene til personer med Downs syndrom. Du kan bli med på en workshop i bevegelsesimprovisasjon ledet an av den anerkjente koreografen Daniel Vais og gjengen i Drag Syndrome, og du kan også oppleve dem i prideparaden eller på show i byen etterpå. Dersom du er interessert i møtet mellom kunst og aktivisme er dette en av høstens viktigste opplevelser i Trondheim.

13. september: Muldvarper

Under kulturnatt i Trondheim kan du oppleve noe ekstra snålt fra Rosendal Teater; muldvarpinvasjon! Fra firedraget tar de ville, quirky og morsomme muldvarpene deg med på en bytur, før de spiller en konsert av rik elektropunk inspirert av underjordiske lyder. Utover natten blir det selvfølgelig også muldvarp-DJ i Kaféen.

19.-20. september: Fabulation

Denne duoforestillingen følger to danseres søk etter forbindelse, ut og inn av magiske ormehull, fra den ene danseren til den andre, utveksles idéer og impulser fram og tilbake, og slynges videre ut i rommet. Med musikalitet og eksentrisitet skapes en tekno-organisk historiefortelling som balanserer mellom fiksjon og virkelighet.


22. september: Rock Me Baby

En skal tidlig krøkes den som god rockebaby skal bli si! 🤘🏻 Dette er en danse- og teaterkonsert for små barn, som utforsker hva kunst for de yngste kan være, med visuelle og lydlige uttrykk fra rockens verden. Fem utøvere utforsker puddel- og glamrockens tøyede androgyne uttrykk, i trygge rammer og selvsagt innenfor et akseptabelt lydnivå. Kanskje en av høstens kuleste opplevelser for småbarnsfamilier.

26.-27. september: In C

Under Kamfest stiller vi med høstens store danseopplevelse; mesterverket In C består av revolusjonerende minimalistisk musikk fra Terry Riley, koreografert av den verdenskjente tyske koreografen Sasha Waltz. En av musikkhistoriens milepæler med koreografisk materiale som følger en tilsvarende variabel struktur.

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater

Innherredsveien 73

7068 Trondheim

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen