De lystige koner i windsdor

av Marstein Olsen/Stierli/Edginton/
Tamulynaite (NO/CH/GB/LT)

Opplev Nidelvas menneskelige
egenskaper og karakter

Adventure
Lørdag 3. september kl 12:00
Langs Nidelva
Søndag 4. september kl 12:00
Langs Nidelva
Gratis
NO
Menu
River Being er en utendørs danseforestilling og levende lydinstallasjon som finner sted ved, i og langs elver som strømmer gjennom byer.

Møtepunkt: Gåseparken, forestillingen følger elvestrømmen nedover, over brua og ender opp ved Piren.

Dansekunstnerne Ingvild Marstein Olsen, Vera Ilona Stierli og Olivia Edginton sammen med musiker Guoste Tamulynaite besøker Trondheims transportåre, Nidelva. Forestillingen tar publikum nærmere elven i det utøverne gir Nidelva menneskelige egenskaper og understreker dens karakter. De beveger seg i relasjon og dialog med elvens konturer, lyder, rytmer og bevegelser, og gir elven en faktisk stemme gjennom lydbilde og fremhever dens kvaliteter med dans og kostyme.

Elver er en av de viktigste brikkene av jordkloden, de er vannets transportårer og gir friskt drikkevann, og opprettholder planetens biologiske mangfold. River Being ønsker å samle allmennheten rundt elver i deres nærområde, og gi anledning til å styrke, oppdage eller gjenopprette en relasjon til disse. Forestillingen viser en elv som ikke er et stillestående objekt, men et system i bevegelse og under forandring.

Utøverne skaper en visuell og auditiv tilstedeværelse som inviterer befolkningen i Trondheim til å stoppe opp, ta inn omgivelsene og møte Nidelva. I løpet av den to timers forestillingen inviteres publikum til å observere River Being så lenge de ønsker, bli værende eller komme tilbake til forestillingen, mens River Being sakte forflytter seg ned-/oppstrøms av elven.

Sjekk også ut https://www.riverbeing.site

Presenteres av DansiT

Ingvild Marstein Olsen jobber som utøvende og skapende dansekunstner med base i Oslo. Hun har utviklet et bredt internasjonalt kunstnerskap etter endt utdanning i London. Ingvild har bl.a utviklet verket Økohelter i samarbeid med kollektivet STICKY, og multimedia forestillingen SMACK (koreografert m/Stierli & Edginton), samt soloarbeidet In Series og En som lytter. Ingvild har vært utøver i større og mindre produksjoner fra improviserte, til dels improviserte og detaljerte koreografier med bl.a Katrine Kirsebom (CODA 2019), Panta Rei Danseteater, Rahel Vonmoos og Alison Curtis-Jones. Ingvild har en Master i Dance Performance (Transitions Dance Company) og Bachelor i Contemporary Dance, begge ved Laban.

Vera Ilona Stierli er en dansekunster fra Sveits. Hun har studert ved Palucca Hochschule für Tanz (BA) i Dresdenog med Kibbutz Contemporary Dance Company (apprenticeship), og videre ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London (MA). Vera jobber internasjonalt med prosjektbaserte dansekompanier, blant annet: Quizzical Körper i Tyskland og Cie Sabine Hausherr i Sveits. Siden 2016 har hun jobbet skapende i sammarbeid med andre dansekunstnere, arbeidet hennes kombinerer dans, performance, improvisasjon og somatisk arbeid.

Liv Edginton er en dansekunster – utøver og koreograf som jobber mellom London og Oslo. Liv har en dedikert praksis i det utøvende arbeidet som har tatt henne til internasjonale scener, både som kompanidanser og i det frie feltet. Siden 2017 har hun jobbet med Candoco Dance Company og fremført arbeidet til koreografene: Jeanine Durning, Yasmeen Godder, Trisha Brown Company, Jerome Bel, Eun Me Ahn, og Jo Bannon. Liv koreograferer og samarbeider i andre sammenhenger med kunstnere i Norge, Sveits og Storbritannia, hun har vist soloarbeidet sitt ved Londons ICA, Siobhan Davies Dance, og Gallery 223. Liv studerte Contemporary Dance (BA) ved Laban 2012-2015, og har en Master i Dance Performance fra Laban 2015-2016.

Guoste Tamulynaite er en Oslobasert pianist og komponist, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Hun har en bachelor i klassisk utøvende piano, og avsluttet sommeren 2016 en prosjektbasert mastergrad viet improvisasjon, komposisjon og utforsking av alternative spillemåter. Guoste har komponert og framført musikk til en rekke musikk-, teater- og danseproduksjoner, som har turnert både i Norge og Europa. Prosjektene involverer blant annet Flakkande Røynd (koreografi av Rannei Grenne og Solveig Styve Holte, musikk av Anja Lauvdal og Heida Johannesdottir) og STATE (koreografi av Ingri Fiksdal, musikk av Lasse Marhaug).

NO
Menu
Text H1
Text H2
Text H3
Text H4
Text H5
Text H6
Text H7
.text-body-lg
.text-body
.text-body-sm
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater is placed in the eastern part of Trondheim, at the other side of the crossing near Lademoen Church. The closest bus stop is Rønningsbakken. Bicycle parking at our wall towards the gas station.

Følg oss

Sign up for our newsletter!

And get the latest news on our program, invitations and community offerings once a month.