EN
Meny

BANGER

av Langgård/Myhr (NO)

Varighet: ca. 60 min.
Velkommen til en sanselig pop-poetisk happy hour!

Kast deg ut i en time i kroppens og popens vold! Med BANGER vil Ingvild Langgård og Magnus Myhr invitere inn til et fysisk og akustisk miljø hvor pop-musikk undersøkes, strekkes og nytes til det fulle.

I denne forestillinga leiter kunstnerne etter glede, letthet, trøst og nytelse - de vil lage et rom hvor vi kan drømme og eksistere sammen. Et rom hvor vi kan gi oss hen til musikken, frigjøre oss fra verden utenfor og leite etter møtepunkter - nyte det å bare være en liten stund.

DONT FORGET THE SONGS THAT MADE YOU SMILE… AND THE SONGS THAT SAVED YOUR LIFE*

En poplåt kan ikke forandre verden. Ikke engang livssituasjonen din. Alt er det samme. Likevel er alt annerledes. Hvor lite skal til for at noe kan forandre seg? Tre musikere og tre dansere tar popen på alvor og forsøker å skape en sanselig og fysisk felles opplevelse.

Ingvild Langgård er komponist og Magnus Myhr er koreograf. De møttes første gang på Myhrs HEARTFELT (2020) og Langgård/Beckers SKELETON WOMAN (2020). Nå vil to mollstemte sjeler forsøke å stemme, lytte og danse seg og publikum inn i en slags felles dur. BANGER er deres første samarbeidsprosjekt. Magnus vil at det skal ligne på Bruce Springsteens «Tougher than the rest», mens Ingvild vil det skal være mer som Kate Bushs «Waking the witch».

Velkommen til en pop-poetisk happy hour som vil strekke tida og holde fast øyeblikket!

* Sitat fra Rubber Ring, The Smiths

Det blir kunstnersamtale etter forestillinga lørdag 2. mars.

Forestillinga har premiere på Black Box Teater i Oslo 25 januar 2024 og spiller også på RAS - regional arena for samtidsdans 7. februar 2024.

Om kunstnerne:

Ingvild Langgård er komponist, sanger og lydkunstner utdannet fra Statens kunstakademi. Langgård lager musikk for ensemble, samtidsdans, teater, film og kunstinstallasjoner. Hun har gitt ut to album under navnet Phaedra, og et album med duoen Runnershigh. Langgård har laget eller fremført musikk ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Ultimafestivalen, Øyafestivalen, Chicago Contemporary Art Museum, Portland Institute for Contemporary Art, Contemporary Arts Center Cincinnati, brut-Wien, Kampnagel, Inkonst, Munch Museet og Henie Onstad Kunstsenter. Som duoen Becker/Langgård har hun i samarbeid med scenograf Signe Becker laget produksjonene New Skin (2017) og Skeleton Woman (2020), verk i grenseland mellom konsert, installasjon, og forestilling. Langgård ble nominert til Heddaprisen 2022 for beste lyddesign for Skeleton Woman.  https://www.ingvildlanggard.com/

Magnus Myhr er fra Klæbu og er utdannet dansekunstner ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans i 2007, og har bred erfaring som utøver i det prosjektbaserte feltet innen dans, performance, musikal og teater. Han har og arbeidet ved institusjoner som Riksteatret, Trøndelag Teater og Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans under ledelse av Hooman Sharifi. I 2013 debuterte han ved Nationaltheatret som skuespiller i blant annet Hushjelpene av Jean Genet og Visning av Cecilie Løveid, som vant Kritikerprisen 2014 for beste tekst og regi. Han har koreografert og produsert soloforestillingene JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET» (2014), GRØNN (2016), I DET FJERNE, TROJA (2018) og HEARTFELT (2020), alle co-produsert av Black Box teater, Rosendal Teater, RAS – regional arena for samtidsdans og BIT Teatergarasjen. Han har koreografert for teater siden 2018 i samarbeid med regissørene Peer Perez Øian på Det Norske Teatret, Kim Bjarke og Synne Teksum på Oslo Nye Teater og Hildur Kristinsdottir på Den Nationale Scene. Samarbeidet med Kjersti Haugen siden 2021 med Monica Isakstuens  Mine venner på Riksteatret, Den lille Prinsen på Nationaltheatret og Så som i himmelen på Trøndelag Teater. https://magnusmyhr.no/

+ Innholdsbeskrivelse
Medvirkende
Idé, produksjon: Langgård/Myhr
Komposisjon: Ingvild Langgård
Koreografi: Magnus Myhr
Kostyme: Signe Becker
Lys: Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Dramaturg: Melanie Fieldseth
Medskapende utøvere: Terje Tjøme Mossige, Sigrid Hirsch Kopperdal, Martin Langlie, Øyvind Røsrud, Ingvild Langgård og Magnus Myhr
Lydteknikk: Kyrre Laastad
Lysteknikk: Arne Lindberget
Søm: Molly Raak
Promofoto: Martin Langlie
Co-produksjon: Black Box teater, Oslo og Studio ALTA, Praha, RAS -regional arena for samtidsdans, Sandnes, Rosendal Teater, Trondheim
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og Bergersenstiftelsen
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen