EN
Meny

Dark Dynamite

av Rosalind Goldberg (NO)

Varighet: ca. 60 min.
Et vakkert og sterkt verk om de mørke kreftene i menneskekroppen. La kreftene utfolde seg!

Tretthet, sløvhet, apati, rastløshet, rotløshet, fortvilelse, ubestemt aggresjon: Mørke krefter som kan ramme oss når som helst. De er krevende og de former kroppene våre, gir oss fart eller bremser oss. Det er gjennom utforskning av disse mørke kreftene i menneskekroppen at den Oslo-baserte koreografen Rosalind Goldberg har skapt Dark Dynamite, et sterkt og visuelt vakkert verk hvor du møter én danser blant flere skulpturelle kropper.

Forestillinga ble utsolgt da den premierte på Henie Onstad Kunstsenter i Bærum i 2022.

Kunstneren skriver selv: Kroppen bærer på lag av dynamitt. Destruktive krefter lurer under huden og er en del av vår eksistens. Vår evne til å gå gjennom metamorfoser er en del av vår biologi, og vi hyller denne evnen til endring. Forandring blir ofte sett på som noe positivt, en progresjon, et fremskritt. Men det kan også gå andre veien, baklengs. Evnen til å forandre seg blir ofte oppveid av en form for ødeleggelse som ikke motsier livet, den gjør livet mulig.

De mørke kreftene er ei side av livet mange ønsker å glemme, som ofte skjules bak diagnoser som fjerner dem fra hverdagen. Jo mer vi diagnostiserer de sårbare sidene av livet, jo mer har vi en tendens til å innskrenke det vi kaller normalt. Ved å la den tøylesløse og slitte siden av livet utfolde seg, peker denne koreografien på ideen om at livet er en selvformende materie utenfor kontroll, der dets mørke krefter er uunnværlige medspillere.

Kunstnersamtale etter fredagens forestilling

Om kunstneren:

Rosalind Goldberg er koreograf basert i Oslo, som for tiden arbeider med sitt Ph.D-prosjekt om koreografi som meningsskapende aggregat. Dark Dynamite er en del av prosjektet. Goldberg utforsker endringsprosesser gjennom en fysisk og konseptuell tilnærming til koreografi. Hva kan vi forvente av kroppen? I hvilken utstrekning kan kroppen forandre seg, hvilke sider av kroppen kan vi gjemme oss fra?

+ Innholdsbeskrivelse
Medvirkende
Konsept og koreografi: Rosalind Goldberg
Utviklet med og fremført av: Sigrid Hirsch Kopperdal
Scenografi: Tarje Eikanger Gullaksen
Musikk: Camilla Barratt-Due
Lysdesign: Anton Andersson
Illustrasjon: Tarje Eikanger Gullaksen
Co-produsert av: Henie Onstad Art Center, BIT-Tetatergarasjen Bergen, RAS – Regional Arena for Samtidsdans.
Støttet av: Norsk Kulturfond, The Oslo National Academy of the Arts, Rosalind Goldberg, Camilla Barratt-Due, Tarje Eikanger Gullaksen, Anton Andersson.
Foto: Iselin Linstad Hauge
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen