EN
Meny

Klasserommet

av Cirka Teater (NO)

Varighet: 1 t 15 min
En musikalsk og delvis dokumentarisk fortelling fra det opprørske 60-tallet, der vi går inn i det lukkede klasserommets truende dynamikk og får oppleve at det finnes mange og ulike versjoner av sannheten om den gang da.

Vi var 24 elever. Vi hadde samme lærer i alle fag. «Frøken» var rundt 60 år, myndig, autoritær. Hun krevde disiplin, og brukte raseriet som våpen mot uønsket oppførsel. Vi tilbrakte skoletida i et klasserom der frykt og skam fikk vokse.

Da Klasserommet sist ble vist på Rosendal, ble det ei lang rekke utsolgte forestillinger, terningkast 6 i Adresseavisen, og en strålende anmeldelse i Klassekampen. Ikke gå glipp av denne lille perla fra et av landets mest erfarne teaterkompanier!

I «Klasserommet» samles minner og bruddstykker av historier i et puslespill av ei fortelling. Forestillinga er et frodig, fargerikt og delvis dokumentarisk tidsbilde av sårbare barn og deres lærer, en relasjon preget av makt og misbruk av makt. Skolegården og klasserommet er ramma rundt alt som skjer. Historiene oppleves fra barnas perspektiv, og fra det voksne reflekterende tilbakeblikket. Men også «Frøkens» stemme får slippe til: På 60-tallet er sterke verdier på kollisjonskurs, og den autoritære lærerens verdier møter stor motstand. «Frøken» opplever en fullstendig omvelting av sin yrkeshverdag. På den andre siden av 60-tallet får barn og unge en helt ny plass i samfunnet, og lærerrollen omdefineres. ”Frøkens” grunnmur krakelerer.

Med levende musikk på scenen, fiffige fortellergrep og visuell lek med objekter og rom viser skuespiller Anne Marit Sæther oss hvordan kunstens kraft kan endre vårt forhold til historien.

Språk: Norsk
For voksne i alle aldre, og barn over 12 år med følge.


Dype spor i 40år!
Klasserommet spilles som en del av Cirka Teaters 40-års jubileum. Ler om jubilanten her.

Cirka Teater 40 år!

Medvirkende
Manus: Anne Marit Sæther
Regi og manuskonsulent: Kjersti Haugen
Skuespiller: Anne Marit Sæther
Musikere: Erlend Smalås og Martin Smidt
Scenografi: Gilles Berger
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Kostyme: Berit Haltvik With
Produsent: Ingrid Bjørsnes Kvam
Produsent pre-fase: Monica Stendahl Rokne
Co-produsent: Rosendal Teater
Støttet av: Kulturrådet
Foto: Hallvard Bugge Johnsen
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400

Cirka Teater 40 år

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen