EN
Meny
Belonging

Ladies

Av Lina Lapelytė (LT/UK)

Varighet: 20 min
I Ladies inviteres vi til å beundre ferdighetene, arven, alderen og erfaringen til fire kvinner som har spilt Kankles (horisontal harpe) i en årrekke, for det meste i biroller.
+ Possible triggers

Forestillinga er en del av Bastardfestivalen 2023, kuratert av “The Shake Down”-prosjektets tennåringskuratorer i samarbeid med New Theatre Institute of Latvia⁠⁠ og med støtte fra EEA Grants.

PS: Verket er nonverbalt og musikalsk - og kan dermed oppleves uavhengig språk.

Med sitt performanceverk flytter kunstneren Lina Lapelytė kvinnene til frontlinja i noe som både blir en konsert og samtidig et kunstverk som lar publikum flyte i en tidløs tilstand.

De fire kvinnene - Violeta, Nijole, Danute og Judita - bygger en monoton lydblokk gjennom instrumentene sine. Håndarbeidet er synkronisert, til blinkende lys. Kvinnenes innstuderte og tradisjonelle sceneskikk former verket, så det hele kan ligne et forslag til ei danseforestilling – eller tungt fabrikkarbeid.

Ensemblet kvinnene kommer fra – National Song and Dance Ensemble Lietuva (Litauen) - er en statsfinansiert struktur som består av sangere, dansere og musikere som spiller tradisjonelle instrumenter. Her har de altså spilt Kankles i mer enn 30 år.

Relæxt initiativ: Synstolkning i form av en beskrivelse av rom, oppsett og scenografi før konserten starter.

Kom til Kunsthall Trondheim og opplev kraften i å sette årtier med erfaring fra bakrekka i spotlyset!

EEA grants
Medvirkende
Konsept og komposisjon: Lina Lapelytė
Utøvere: Violeta Aukštkalnytė, Nijolė Plavinskaitė, Danutė Mikalauskienė, Judita Kundrotienė
Foto Lina Lapelytė
Støttet av EEA Grants-programmet “Local Development, Poverty Reduction, and Cultural Cooperation”

Sjekk ut hele Bastard-programmet!

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen