EN
Meny
voices

MANNDÝR

Av Aude Busson (IS)

En del av Læven!

Varighet: 45 min
I denne nydelige, deltakerbaserte forestillingen inviteres barn fra 3 år og oppover til å stille spørsmål ved menneskets rolle.

Forestillinga er en del av Rosendal Teaters barnefestival LÆVEN (klikk og les alt om Læven!) og vises i samarbeid med DansiT.

Språk: Norsk og islandsk

I MANNDÝR inviteres publikum inn i en verden hvor man utforsker med alle sansene - alene eller i gruppe, liten eller stor. En verden hvor man tar seg tid til å stille ubesvarte spørsmål. En verden der barn skaper, former og forteller hele historien. Forestillinga er et rom for voksne og barn til å være sammen i frilek, for å kaste lys på det å leke som en måte å ta inn og forstå verden på.

Hvorfor eksisterer mennesket? Hvorfor eksisterer et barn? Hva gjør de og hvorfor? Forestillingens lydspor består av lokale barns refleksjoner omkring disse spørsmålene. På scenen følger Aude Busson barnas stemmer og sporer en historie og en refleksjon over mennesket og dets forhold til verden.

"Det første mennesket tror jeg..liksom jeg veit ikke, men liksom jeg tror at barn finnes fordi liksom voksne har skapt barn.. liksom voksne har vært barn, så voksne skaper et barn – barnet blir voksen så skaper det et barn også bare fortsetter det.."

"Og når man først er et barn, da har man nesten alltid lyst til å bli en voksen. For det er ganske mange barn som liker at når man blir voksen så kan man bestemme ting sjøl. For eksempel nå vil jeg ha pizza. Nå vil jeg ha taco."

(Utdrag fra forestillingens lydverk)

Visninga kl. 14.30 er relæxt og sensorisk vennlig. Det vil si at dørene til salen holdes åpne underveis i forestillingen slik at publikum kan gå inn og ut når de ønsker. Det er belysning blant publikum, og lydnivået er litt lavere enn vanlig slik at alle kan ha glede av opplevelsen. Manndýr inneholder også en interaktiv del hvor barna får muligheten til å leke fritt med gjenstander og deler av scenografien.

+ Innholdsbeskrivelse
Medvirkende
Konsept og utøver: Aude Busson
Scene- og kostymedesign: Sigríður Sunna Reynisdóttir assistert av Steinunn Marta Önnudóttir
Komponist: Borko
Teknisk assistanse: Ásta Jónína Arnardóttir
Støttet av: Det islandske kulturdepartementet og Performing Arts Center på Island
Foto: Sigurður Gunnarsson

Få med deg hele Læven!

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen