EN
Meny

Rose Water

av Ida Haugen

"Denne forestillingen er for deg som har opplevd å aldri høre til, men som alltid har forsøkt å passe inn."

Varighet: 1 time
onsdag 20. november 19:00
Sal 2
Hvordan føles det å vokse opp mellom to ulike kulturer, hvor den ene er fraværende og den andre er nærværende? Hva kommer opp til overflaten, og hvilke spor sitter man igjen med?

Hvordan føles det å vokse opp mellom to ulike kulturer, hvor den ene er fraværende og den andre er nærværende? Hva kommer opp til overflaten, og hvilke spor sitter man igjen med? Soloforestillingen Rose Water ønsker å kaste lys på det som til nå har vært glemt.

Denne forestillingen er for deg som har opplevd å aldri høre til, men som alltid har forsøkt å passe inn. For deg som ennå ikke har funnet ditt sted, men som fortsatt er på leting. For deg som prøver å finne svar på spørsmål som kanskje aldri vil bli besvart. Denne forestillingen er for alle som bærer med seg det som har vært, det som er nå, og det som ennå ikke finnes.

Vi lever i en kompleks verden, der alle bærer med seg historier som former hvem vi er og hvordan vi forstår oss selv og vår samtid. Med Rose Water iscenesetter Ida Haugen et dypt personlig og langvarig prosjekt, som hun håper vil inspirere til større nysgjerrighet ovenfor eget og andres liv. Bakteppet for forestillingen er Idas reise til Vietnam hvor hun forsøker å komme i kontakt med egne røtter og, inntil nå, fjerne slektninger. Hensikten med prosjektet går utover selve forestillingen, men handler dypest sett om å lære å kjenne seg selv og verden på nye måter.

«Prosjektet er på mange måter større enn selve soloforestillingen, det handler om å forstå seg selv og verden på en ny måte. Inspirasjonen til forestillingen kom tydelig frem da jeg begynte å reflektere over min mammas historie som båtflyktning. Jeg undrer meg også over hvilke historier som får plass i samfunnet. Det er lite forståelse for øst-asiaters væremåte, og rasisme er en del av denne historien. Gjennom forestillingen ønsker jeg å bruke min stemme og perspektiv for å skape mer rom og forståelse.» - Ida Haugen

Om kunstneren

Ida Haugen dansekunstner som er bosatt i Oslo. Hun jobber som utøvende danser, og som koreograf og underviser. Hun er en allsidig kunstner, der hun jobber innenfor samtidsdans og finner inspirasjon i sjangerblanding.Haugen er utdannet fra Kunsthøgskolen i Osloi 2014 med en bachelor i samtidsdans. Hun har studert dans i Paris, og etter utdannelse var hun ett år som aspirant i Carte Blanche. Hun har frilanset i diverse prosjekter, blant annet ved Den Norske Opera & Ballett, Unge Viken Teater, Ellen Jerstad, Kari Hoaas Productions, Nagelhus Schia Productions og Oslo koreografiske. Hun skapte sin første helaften i 2021 med tittel Hot Moon, som ble vist på taket på Gunerius parkeringshus i Oslo sentrum, under fullmåne med fem dansere og én musiker i co-produksjon av Dansens Hus. I 2023-2024 var hun en del av talentsatsingen ArtEx til Talent Norge. Hun har mottatt Statens kunstnerstipend i 2022 og for årene 2024-2025.

For mer info se www.idahaugen.com

Medvirkende
Koreografi, konsept, idé og utøver: Ida Haugen
Medskaper og samarbeidspartner: Jennie Bergsli Komponist: Kim Thanh Ngo
Kostyme: Chris Le
Scenografi: Tove Dreiman
Lys: Martin Myrvold
Kunstnerisk veileder: Huy Le Vo
Støttet av: Kulturrådet, Skien kommune, Dans Sørøst-Norge, Talent Norge
Co-produsent: Black Box Teater, Spriten kunsthall, DansiT
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400,-
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen