EN
Meny
Languages

Rosendal Kino: Teater Eureka viser CODA

Varighet: 1 t 51 min
Hva skjer når den eneste hørende i en ellers døv familie oppdager et musikalsk talent, og står foran et umulig valg? Velkommen til Rosendal Kino med tegnspråktolket panelsamtale, kuratert av Teater Eureka.

Teater Eureka er stolte av å presentere filmen CODA som en del av Rosendal kino denne høsten.

Sytten år gamle Ruby (Emilia Jones) er den eneste hørende i en ellers døv familie. Hun er det som kalles en CODA – Child Of Deaf Adults. En stor del av Rubys liv dreier seg rundt å være oversetter for sine foreldre (Marlee Matlin, Troy Kotsur), og å jobbe på familiens fiskebåt hver dag før skoletid sammen med sin far og bror (Daniel Durant). Men da Ruby blir med i skolekoret, oppdager hun et musikk- og sangtalent utenom det vanlige, samtidig som hun begynner å falle for sin sangpartner Miles (Ferdia Walsh-Peelo). Da hun så blir oppmuntret av sin musikklærer til å søke om stuedieplass på en prestisjefylt musikkskole, blir Ruby satt i en vanskelig og emosjonell skvis mellom pliktfølelse overfor sin døve familie, og en brennende lyst til å følge sine egne drømmer. (Tekst hentet fra Filmweb)

Etter filmen vil det bli en panelsamtale med medlemmer fra Teater Eureka og Trondheim Døveforening. Samtalen vil handle om tanker rundt selve filmen og bakgrunnen for at Teater Eureka har valgt å vise akkurat denne.

To tegnspråktolker vil være til stede under hele arrangementet.

Denne høsten har Rosendal Teater invitert to ulike grupper til å kuratere filmkvelder hvor de selv står for filmen og konseptet. Vi er veldig glade for å ha fått med oss Teater Eureka og Lamomat som kuratorer for Rosendal kino. Rosendal Teater har samarbeidet tett med Cinemateket Trondheim om Rosendal kino denne høsten.

Teater Eureka et tegnspråklig amatørteater grunnlagt i 2004 av Kristin Sara. 15 år senere ledes Teater Eureka av Thomas Johannessen som har vært med fra starten av. Teateret er åpent for alle som ønsker å være med. I løpet av de 15 årene har Teater Eureka hatt 30 skuespillere, satt opp 24 produksjoner og spilt i 15 byer.

Medvirkende
Skuespillere: Emilia Jones, Troy Kotsur, Daniel Durant, John Fiore, Lonnie Farmer
Sjanger: Drama
Regi: Sian Heder
Nasjonalitet: USA / Frankrike
Aldersgrense med begrunnelse: Tillatt for alle. Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på barn, og den blir derfor tillatt for alle
Språk: Engelsk/tegnspråk (med norske undertekster)
Produksjonsår: 2021
Distributør: Nordisk Film Distribusjon
Billettpriser
Nivå 1 250
Nivå 2 200
Nivå 3 150
Nivå 4 100
Nivå 5 75
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen