EN
Meny

Multiplié: SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP

av Lucy Wilke, Paweł Duduś, Kim_Twiddle (DE)

Hva innebærer det å bli involvert med en person hvis grunnleggende forhold er helt forskjellige fra ens egne?

Varighet: 1 time
fredag 19. april 18:00
Sal 2
lørdag 20. april 18:00
Sal 2
Hva innebærer det å bli involvert med en person hvis grunnleggende forhold er helt forskjellige fra ens egne?
+ Innholdsbeskrivelse/Tilgjengelighet: Undertekst på norsk og engelsk

SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP handler om samhold, om å være oppmerksom på små detaljer og om å ha det gøy. I leken interaksjon utforsker Lucy Wilke og Pawel Duduś omfanget og rammene av deres relasjon: et vennskap som trosser tradisjonelle definisjoner, formet av poetiske tendenser og en felles søken etter sensualitet.

I samspill med levende musikk av Kim_Twiddle vil duoen male et intimt portrett i syv kapitler. Denne cocktailen av personligheter gir motstand til stereotypier og normative forståelser, og søker å gi publikum små glimt av utopi – menneskelig kontakt som prioriterer ømhet, ærlighet, og en autentisk hengivenhet til hverandre.

«Vi har en dyp respekt for våre ulikheter og hyller det kontra-normative. Dette arbeidet er et vindu inn i alternative måter å leve og være på. Det presenterer verdier og kvaliteter som vi skulle ønske var vanlige i det daglige livet. Sammen uttrykker vi kroppslighet – atypisk kroppslighet. Vi kroppsliggjør våre minner, ønsker og drømmer. Vi kroppsliggjør skjønnhet. Vi er skjønnhet
- Lucy Wilke, Paweł Duduś und Kim Ramona Ranalter

Om kunstnerne

Lucy Wike

Lucy er sanger, skuespiller, danser, forfatter og regissør. Hun skriver manus til kortfilmer og skuespill og turnerer over hele Tyskland med bandet sitt «Blind and Lame». Hun har SMA og bruker rullestol. Lucy er stor fan av mørk humor og ironi og lever for kjærlighet og kunst. Hun er utdannet sanger og stemmeskuespiller.

Som dansekunster har hun spilt hovedrolle i Extaze, etterfulgt av å spille den hvite svanen i dansekompaniet Abarts tolkning av Svanesjøen. Fra 2017 opptrådte hun i Fucking Disabled av David von Westphalen. I 2018 danset hun i Anthropomorphia, en produksjon av Tanzlabo Leipzig på LOFFT Theater og sang i UN-LABELs stykke Sein – Show der Begegnung. I 2019 spilte hun i Phaidra av Monster Truck på SOPHIENSAELE Berlin og Münchner Kammerspiele. Sammen med The Agency opptrådte hun Medusa Bionic Rise på Radikal Jung Festival i München og på PACT Zollverein Essen.

Lucy sang på Operaen i Athen og på Kölner Opera House og fremførte RE:CONSTRUCTION av UN-LABEL. Hun har jobbet i flere Europeiske land med den internasjonale produksjonen Lands of Conserts. I 2020 laget hun sitt eget stykke, SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP, sammen med Pawel Duduś på Schwere Reiter i München og på Münchner Kammerspiele, hvor den vant Faust-prisen for beste danseforestilling i 2020 og ble invitert til Berliner Teatertreffen.

Siden høsten 2020 har Lucy vært del av ensemble ved Münchner Kammerspiele. Sammen med Monster Truck jobbet hun med forestilling Wolf i 2022.

Paweł Duduś

Paweł Duduś ble født en solfylt dag i august 1989 i Polen. Pawel identifiserer seg som queer-ikkebinær-migrant-feminist som har et kunstnerisk uttrykk innen dans, teater og performance kunst.

Folk som Pawel har likt å jobbe med er David Bloom, David von Westphalen, Mor Shani, Martina Rösler, Alessandro Sciarroni og Alexander Gottfarb. Det å leve og jobbe mange ulike steder har påvirket Pawels sosio-politiske sensitivitet og kunstneriske uttrykk frem til i dag. En av Pawels viktigste liv – og kunstopplevelser har vært #onlyloveisreal; et vennskapsbasert samarbeid med Laura Eva Meus som utforsket intimitet, kjærlighet og (selv)omsorg.

Pawel er svært opptatt av temaet seksualitet og fullførte i 2020 en grad innen sexologi og somatisk seksuell utdanning. Sammenheng mellom seksuelle utrykk og identitet er sentrale i Pawels arbeid, samt det å bryte ut fra begrensende vaner og reformere seksuell interaksjon. I 2020 var Pawel med på å grunnlegge «SKINSHIP – a touch-based place for kinship». Basert på en idé av Melanie Bonajo tilbyr «SKINSHIP – a touch-based place for kinship» et trygt/tryggere sted for blant andre queer-, trans-, ikkebinære, interseksuelle, kjønnsflytende kropper. De tilbyt workshops på intimitet, berøring, samtykke, og erotisk kroppslighet.

Fra 2020 til 2022 jobbet Pawel med filmen When the body said YES av Malanie Bonajo, på oppdrag fra Biennale Arte 2022. I oktober 2021 var Pawel vert og fasilitator av Pleasure Positive Somatic Art Camp sammen med Malanie Bonajo og Skinship-kollektivet; en intim, leken og politisk eksperiment med fokus på kroppen, hvor deler av When the body said YES ble filmet.

Kim Ramona Ranalter

Kim Ramona Ranalter aka Kim_Twiddle bruker all sin kraft til å sammenføye ulike uttrykk, materialer og teknikker på scenen så vel som i virtuelle rom, hvor teater, musikk, performance, levende musikk og DJing og ensembler og kunstnere med alle slags bakgrunner samles i mangefasetterte prosjekter.

Som medskaper av queer-feminist kollektivet WUT, identifiserer Kim seg mer og mer som ikkebinær. Siden 2018 har dette kollektivet, bestående av DJer, computer kunstnere og musikere, skapt store nettverk for utdanning og politisk intervensjon. Etter endt utdannelse ved International Munich Art Lab i 2013, har Kim fortsatt som lærer, assisterende musikalsk leder og studiotekniker. Etter dette har han hatt større samarbeid over hele Bavaria med Sapir Heller, Manuela Mantini, Leonie Pichler, Caitlin Maas og ensemblene Turbowerk Muc, FBM, Theter og Bluespots Productions i stykker som Leck mich Faust; Hände hoch das ist ein Übervoll!; Serata No°1 og Philoktet.

Siden 2016 har Kim fokusert mer på komposisjon og lyddesign i elektronisk musikk. Fra retro til sci-fi skaper Kim lyder for multimediainstallasjoner, tolker musikk til teaterstykker på moderne måter og bruker dem til nøkkelelement i sceneproduksjoner. Kim kombinerer helt ulik type musikk, fra klassisk til elektronika, pop, hip hop og eksperimentell musikk og jobber alltid analogt uten skjerm eller datamaskin på eldre elektroniske lydenheter fra tidlig 2000tall (Sampler, Synthesizer, Looper)

Nylig har Kim komponert musikk og spiller live på scenen for SCORES THAT SHAPED OUR FRIENDSHIP, Amsterdam (Volkstheater München, Radikal Jung critics award) og Alles Gold nichts Glänzt (Kammerspiele München). Kim har skapt et multifassetert lydlandskap i offentlig-virtuelle rom for mediakunsteren Barbra Herold (f.eks den interaktive reality skulpturen Stack Overflow og det virtuelle spillet Parcour). I juni 2022 Parcour dro på turné, med oppstart på residensen Freistil, en utstillingsserie på Rose Stern Space i München.

Det blir artistsamtale etter forestillingen på fredag

Supported by the NATIONALES PERFORMANCE NETZ International Guest Performance Fund for Dance, which is funded by the Federal Government Commissioner for Culture and the Media.

Medvirkende
Idé og konsept Lucy Wilke und Paweł Duduś
Utøvere Lucy Wilke, Paweł Duduś und Kim Ramona Ranalter
E-komposisjon og live musikk Kim Ramona Ranalter
Scenografi Theresa Scheitzenhammer, Alexander Wilke
Lysdesign Barbara Westernach
Teknisk avvikling Iris Rohr
Ytre øye Tamara Pietsch, David Bloom
Kunstnerisk produksjonsledelse Rat & Tat Kulturbüro
Turneleder Kira Koplin
Støttet av Funded by the Cultural Department of the City of Munich. This project is made possible by the Bavarian State Association for Contemporary Dance (BLZT) with funds from the Bavarian State Ministry for Science and the Arts, the district of Upper Bavaria and the Cultural Foundation of the Stadtsparkasse München. This production is supported by Tanztendenz München e.V. The project is implemented in the cooperation with the Embassy of the Republic of Poland in Oslo and supported by the Goethe-Institut and the German Federal Foreign Office.
Billettpriser
Nivå 1 250,-
Nivå 2 200,-
Nivå 3 150,-
Nivå 4 100,-
Nivå 5 75,-
Solidaritetsbillett (Betal litt ekstra for at de som ikke har mulighet kan betale mindre) 400,-

Multiplié dansefestival 2024

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen