EN
Meny
free lunches

Suppekjøkken i Rosendal Kafé

Spis gratis lunsj med oss og en utvalgt kunstner!

Suppekjøkken-konseptet er en del av Rosendal Teaters tiltak for å gjøre kunst tilgjengelig for enda flere.

Hva er vel bedre enn en hverdagspause med gratis mat og kunstnerprat? På menyen står alltid suppe, og høstens fantastiske suppekokk er Hilde Stålkjær Olsen, som ellers leder prosjektet Lamomat som denne sesongen har åpnet eget kjøkken. Hilde som er utdannet kokk kommer selv til å velge dagens meny, og er vi heldige får vi gjestebesøk fra Lamomat.

Velkommen til det som faktisk er en gratis lønsj (jepp, det finnes) med varm og velsmakende suppe supplert med spennende samtaler om kunst og kunstnerskap, personlige historier, temaer som opptar oss og det den inviterte kunstneren jobber med akkurat nå. Du er hjertelig velkommen til å bli med i samtalen.

Gratis inngang!

Høsten 2023 presenterer vi suppekjøkken med:

Jakob Oredsson - torsdag 21. september kl 12-13.30
Jakob Oredsson er kunstner, arkitekt og scenograf med et blikk som ser under overflaten. Han jobber med historie og rom, og er en mester på skape ny mening i det som er der fra før - få oss til å se igjen. Han har det siste halvåret hatt base på Rosendal Teater i arbeidet med sitt prosjekt Scenografi som Symbiose, 2020-2023, som søker å utforske hvordan scenografi eksisterer i ulike mangfoldige kontekster.

Oredsson har skapt verk internasjonalt i offentlige, galleri- og teatersammenhenger, gjennom en rekke medier. Verkene søker å engasjere det eksisterende miljøet, fremheve tvetydighet og utviske motsetninger mellom begreper som kunst og kontekst, form og innhold, aktivt og passivt publikum og kultur og natur. Innen det norske scenekunstfeltet har Oredsson samarbeidet med Ingvild Holm, Magnus Myhr, Maritea Dæhlin og Verk Produksjoner.

Andrea Spreafico – torsdag 12. oktober kl 12-13.30
Andrea Spreafico er en bergensbasert teaterregissør, med bakgrunn som historiker, filosof og visuell kunstner. Med kompaniet Spreafico Eckly har han besøkt Teater-huset Avant Garden/Rosendal Teater flere ganger, med forestillinger preget av intellekt, underliggende humor og utforskende formater. I høst viser Spreafico Eckly og Matteo Fargion forestillinga Durante and The Bad Loves (Purgatorio X-XVI) på Rosendal, del 2 av en slags operatrilogi fra helvetesreisen du sent vil glemme. Selv om Spreaficos verk ofte kan synes abstrakte , er de oftest både tilgjengelige og med en helt særegen humor som må oppleves.
Kunstnermøtet vil foregå på engelsk.

Gyrid Nordal Kaldestad – torsdag 30. november kl 12-13.30
Gyrid Nordal Kaldestad er en norsk komponist og utøver med en knakende god evne til å skape musikk og lydbilder i dialog med stedet hvor det skjer, og med det som utspiller seg der. Nordal Kaldestad har bakgrunn fra improvisasjon og elektroakustisk musikk og jobber med vokal/sang, liveelektronikk, feltopptak og tekstskriving for bruk i komposisjoner og installasjoner. Hun har jobba mye som komponist og musiker i teater- og danseforestillinger, og de fire siste årene også vært kunststipendiat ved NTNU, ved Institutt for musikk (avdeling for musikkteknologi). I høst kommer hun til Rosendal Teater med resultatet; Som om eg har vore her før, et arbeid som sirkler seg inn mot tre stikkord: Tilstand. Stillstand. Avstand.

Medvirkende
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen