EN
Meny
Community

TRANSpire

Av Nagirčalmmiid og Skeivt Opprør (NO)

Varighet: 9 timer
Forvent en transformerende fredag med skeiv takeover på Rosendal!
+ Possible triggers

TRANSpire er en del av Bastardfestivalen 2023, kuratert av “The Shake Down”-prosjektets tenåringskuratorer i samarbeid med New Theatre Institute of Latvia⁠⁠ og med støtte fra EEA Grants.

For alle over 16, men særlig for unge skeive voksne 16-35 år

“tran•spire:

1. To come about; happen or occur.

2. To become known; come to light."

Skeivt Opprør og duoen Nagirčalmmiid slår sammen kreftene sine og inviterer til en takeover av Rosendal. Dagen begynner med faglig program fylt av workshops og diskusjoner, før det leder til urpremiere av Nagirčalmmiids første teatralske konsert.

PS: Arrangementet blir tegnspråktolka mellom kl. 16-19. Les mer om hvordan vi har jobba for å gjøre festivalen relæxt her.

NB: Tegnspråktolkning lar seg dessverre ikke gjennomføre på grunn av sykdom hos tolketjenesten. Vi beklager dette.

Du kan glede deg til ei interaktiv og publikumsengasjerende forestilling med helt fersk musikk som ender i en FEST du sent vil glemme. Hele dagen har et overordnet tema: Transformasjon.

Badstua som skeivt rom? Lang dag på skole eller arbeid? Kom å lad opp med skeiv badstue på Havet Arena fra kl. 16.00. Det blir ulike badstuer med ulike tema, som samtale om skeive rom og sauna, ungdomsbadstue for deg under 20 og roligbadstue for deg som bare ønsker en pause.

På ettermiddagen på Rosendal blir det to ulike workshoper om forandring, kropp, kjønn og seksualitet. Der den ene handler om seksualitet og hvordan denne endres og utvikles i takt med erfaring kretser den andre workshopen rundt sitatet «The only constant of our body, is constant change». Workshopene er åpne for alle og går i to runder parallelt. Det legges opp til dialog og deltagelse. Workshopene skjer i samarbeid med Skeivt Opprør og Steatornis.


Forestilling med Nagirčalmmiid
Nagirčalmmiid om performancekonsertena:
"Vi ville lage noe om transopplevelsen, men ha en positiv vinkling. Det ble en liten utfordring med et ganske "dystert" lydbilde til vanlig, så det ble et lydbilde vi kanskje ellers ikke hadde fått gjort gjennom Nagirčalmmiid. Å fange glede i musikk, uten at det blir for "in your face" er vanskelig og følte det ikke passet oss. Derimot kom vi med løsningen om lage et musikkstykke som er stolt, robust og reflekterer prosessen med å akseptere og bli glad seg selv og sin transhet"


Etter forestillingen er det dags for fest. Skeivt Opprør tar over Rosendal Kafé og transformerer den til en skeiv anarkistisk kafé. Et møteplass for frihetlige og skeive folk i ulike aldere. Et sted for frihet. Skeiv anarkisme og aktivisme henger tett sammen både filosofisk og i praksis og mens vi venter på morgendagen fester vi.

Legitimasjonsplikt i baren ved kjøp av alkohol.

Bli med og la deg inspirere, motivere, og reflektere sammen rundt forandring!

Program*:

16.00 - 17.30: Badstusamling på Havet Arena (badstuen er åpen frem til kl 18)
17.00 -18.30: Vi spiser sammen i Rosendal Kafé
18.00 - 18.30: Skeivt opprør - workshop om seksualitet (Mesanin)
18.00 - 18.30: Skeivt opprør - workshop om kroppen (Sal 1)
18.40 - 19.10: Skeivt opprør - workshop om seksualitet (Mesanin)
18.40 -19.10: Skeivt opprør - workshop om kroppen (Sal 1)
19.30: Performancekonsert av Nagirčalmmiid
21.00 - 01.00: Fest!

* Performancekonserten krever (gratis-)billett som du booker via lenken her på nettsida. Resten av programmet på dag og kveld er åpent for å delta på hele eller deler av arrangementene.

EEA


Medvirkende
Konsept/Ide: Nagirčalmmiid og Skeivt Opprør
Støttes av: Rosendal Teater og The Shakedown
Foto Blackstar Media
Støttet av EEA Grants-programmet “Local Development, Poverty Reduction, and Cultural Cooperation”.
Billettpriser
Badstusamling på HAVET Arena Åpent og gratis
Workshops Rosendal Åpent og gratis
Performancekonsert Rosendal Teater Gratis, men må bookes via lenke
Fest Åpen og gratis

Flere happenings under Bastard

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen