EN
Meny

Multiplié: Ways of arriving aRound (a) Table - Listening to stories with care

av Maryam Bagheri Nesami / Susanna Hast (IRN/FIN)

På NTNU Kalvskinnet

Varighet: 2 timer
Å lytte til historier med omtanke

Ways of arriving aRound (a) table er en omsorgsfull kuraterende praksis for å skape et «third space» som inviterer og inkluderer ikke-lineære og ikke-sekvensielle narrativer fra marginaliserte grupper og stemmer i kunstens verden og i akademia.

Bli med på en omsorgsfull reise med Ways of arriving aRound (a) table som et sted til å dele og lytte til historier på NTNUs universitetsområde på Kalvskinnet. Utstyrt med et kart, en spilleliste, et fellesskap å gå med, og verter som viser vei, blir du invitert inn i et rom av fortelling, lytting og omfavnelse.

Et rundbord forstås tradisjonelt som et møte eller diskusjon der målet er at alle deltakere skal engasjere seg på like vilkår og få sjansen til å uttrykke sine meninger. Ways of arriving aRound (a) table er en hendelse som avviker fra denne forståelsen. Hendelsen er en praksis av omtanke som en måte å inkarnere og skape et rom som ønsker velkommen stemmer fra kunsten og akademia som er fortrengt og marginalisert. Det er også en hendelse som feirer og anerkjenner det å gå som en etisk måte å ankomme og dele på.

Ways of arriving aRound (a) table vil starte ved det rosa Sukkerhuset på Kalvskinnet, som knytter Trondheim til slavehandelens historie, og ender opp i Scenekunstrom L125, et rom for frihet og uttrykk. Arrangementet er kuratert og fasilitert av Maryam Bagheri Nesami og Susanna Hast. De presenterte kunstnerne er Mitra Ziaeikia, Janaína Moraes, Kathy Barolsky, Tone Pernille Østern, Olaolu Lawal, Ronald Kibirige og Elen Øyen. Turen er dialogisk og byr på overraskelser. Små danser, ventetider, grublinger, vandringer, skriving, lesing, spising og mer kan dukke opp som måter å dele og lytte på.


Kuratorene henter begrepet "around-ness" fra Sara Ahmeds bok "Queer Phenomenology". Dette begrepet anerkjenner partialiteten til de ulike kunnskapene til stede i et rom. Around-ness oppmuntrer til spiraler og ikke-lineære måter å framstå og ankomme på.

Utstyrt med et kart, en spilleliste, et fellesskap å gå med, og verter som vil hjelpe til med navigeringen, inviteres du inn i et rom for fortelling, lytting og omfavnelse. Her er en foreslått rekkefølge gjennom ruten på kartet og spillelisten; likevel er det også mulighet å gå utenfor den foreslåtte rekkefølgen.

Husk å ta med egne hodetelefoner.

Kart og veiviser:
https://drive.google.com/file/d/1OtxE6pPMoCQvfGo3TgHEsrFjKtkkutc8/view?usp=drivesdk

Sonisk kart og spilleliste:
https://on.soundcloud.com/2MPL8Tkgr3h7NC2V9

Medvirkende
Medkuratorer: Susanna Hast & Maryam Bagheri Nesami
Presenterende kunstnere: Mitra Ziaeikia, Janaína Moraes, Kathy Barolsky, Tone Pernille Østern, Olaolu Lawal, Ronald Kibirige & Elen Øyen
I samarbeid med NTNU
Billettpriser
Gratis

Multiplié dansefestival 2024

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen