NO
Menu

ALDA

Katrín Gunnarsdóttir (IS)

Varighet: 5 timer - kom og gå som du vil
En kombinasjon av dans, visuell kunst og lyd i en levende installasjon som vil forandre opplevelsen av tid og rom.

Installasjonen er åpen fem timer hver dag, og besøkende kan komme og gå som de vil

ALDA er en levende installasjon som beveger seg i grenselandet mellom dans og visuell kunst. Prosjektet er inspirert av kvinners kollektive fysiske arbeid. Det består av repeterende bevegelser og sang som rommer intim kvinnelig forsamling, omsorg og sammensmelting gjennom bevegelse, lyd og materiale. ALDA er en polyfonisk hendelse hvor dans, koreografi, lydlandskap og materialer samarbeider om å skape en atmosfære som legger til rette for dyp lytting og fellesskap. Dette resulterer i et rom hvor tiden oppfører seg annerledes.

Drivkraften bak prosjektet har vært Katrín Gunnarsdóttirs koreografiske undersøkelse av bevegelse som språk og bilder. Sammen med en gruppe kvinnelige dansere har Katrín skapt et kroppslig landskap som forandrer seg i løpet av installasjonens forløp.

Designer Eva Signy Berger har latt seg inspirere av mykhet, tilbakefall, det uventede, vann og tid når hun har brukt stoffer som materiale til den visuelle installasjonen. Lydlandskapet er komponert av Baldvin Þór Magnússon, og er skapt kun ved bruk av dansernes stemmer, som utvikles over tid. Med færre dansere i rommet utvikler lydlandskapet seg til et ekko av det som har skjedd tidligere, lyden vokser og blir mer og mer kompleks etter hvert som tiden går.

Navnet ALDA, eller BØLGE, refererer til bølgen som en bevegelse, til gjentakende ritualer og oppgaver i tillegg til arbeid man aldri blir ferdig med.

Dette er en installasjon som foregår over fem timer hver dag, hvor besøkende kan komme og gå som de vil. Installasjonen vil forandre uttrykk både i løpet av åpningstiden, og fra dag til dag, og kan derfor oppleves ulikt for hvert besøk.

Installasjonen er en del av Multiplié dansefestival 2023

Medvirkende
Kunstnerisk team Katrín Gunnarsdóttir (koreograf), Eva Signý Berger (designer) & Baldvin Þór Magnússon (komponist)
Utøvere Amy Pender, Heba Eir Kjeld, Nina Wollny, Valentina Martinez Mariscal, Veslemøy M. Frengstad
Kurator Brynja Sveinsdóttir
Kunstnerisk veileder Ásgerður Gunnarsdóttir
Co-produsenter Gerðarsafn Museum, Reykjavík Arts Festival, DansiT, Finlayson Art Area
Samarbeidspartnere Reykjavik Dance Atelier, Iceland University of the Arts, Pirkanmaa Dance Center
Støttet av Artists salaries Iceland, Icelandic Visual Arts Fund, Icelandic Ministry of Education, Science and Culture, Nordic Culture Point, Nordic -Baltic Mobility Programme, Nordisk Kulturfond, Performing Arts Centre Iceland
En produksjon av Katrín Gunnarsdóttir / Menningarfelagið Tær
Foto Owen Fine
www.katringunnarsdottir.com
https://www.instagram.com/katringunnarsdottirco/
https://www.facebook.com/katrin.gunnarsdottir.choreographer

Relaterte opplevelser

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater is placed in the eastern part of Trondheim, at the other side of the crossing near Lademoen Church. The closest bus stop is Rønningsbakken. Bicycle parking at our wall towards the gas station.

Følg oss

Sign up for our newsletter!

And get the latest news on our program, invitations and community offerings once a month.

Design og nettside av Skogen