EN
Meny
communities

Bastard 2023

– en hyperlokal internasjonal kunstfestival med eksperimenter, fellesskap og fester

I april inviteres du til ei uke med forestillinger, fester og samtaler som prøver å redefinere hva teater, dans og performance kan gjøre i og med verden rundt oss.

Hva skjer?

Forestillinger du kan ta med deg hjem, som tar over sentrum, som varer hele dagen, som overtar glemte bygninger, som holder deg, beveger deg og oppfordrer deg til å lytte, føle og våge mer.
Fester som samler og former fellesskap, som smeller og spretter, som forteller historier og løfter stemmer som trenger å bli hørt.
Samtaler med mening – mellom dem som ellers kanskje ikke kommer til orde. Samtaler som kan skape endring og gjøre en forskjell.

PROGRAM
20.-29. april OVER ÆVNE av Signe Becker (NO)
26. april Åpningsfest
- Skeiv Scene brings you Queer Magic
26.-29. april The Great Pause

26.-29. april Sense av Kate Macintosh
med Samara Editions (NZ/IT)
27. april Brazilian night
med Nabojazz & Samspill
27.+29. april The Last Night of the Deer
av JĀnis Balodis og Nahuel Cano (LV/AR)
28. april TRANSpire
av Nagirčalmmiid og Skeivt Opprør (NO)
29. april The Inflatable Museum av JAM PUBLIC (DK/NO)
29. april Ladies
av Lina LapelytĖ (LT/UK)
29. april FÆST! av HEIM Festival

En festival skapt av mange

Hva har ei gruppe på ti tenåringer, fire landskapsmalere, et skeivt samisk dommedagsprofetisk svartmetall-band, et nabolagsjazzkollektiv, en landlig kunst- og musikkfestival ved kysten, et skeivt livemusikkinitiativ og et kontor med scenekunstkuratorer til felles? Sammen – hver på sin måte – kuraterer de Bastard 2023.

Ved å overlate scenene, budsjettene og de kuratoriske valgene til et skjæringspunkt mellom ulike miljøer, håper vi Bastard blir en samtidskunstfestival i felleseie – og en viktig plattform regionalt for både å redefinere grensene for hva teater, dans og performance kan være – og redefinere hvem som får være med.


Behov for tilgjengelighet?

Fra og med 2023 vil Bastard begynne sin reise mot å bli en såkalt avslappet festival. Dette betyr at vi skal jobbe på alle nivåer av festivalens drift for å skape forhold og situasjoner som er mindre funksjonshemmende og mer oppmuntrende for mennesker med ulike behov. Vi vil jobbe med bygningen og med rommene våre, vårt kunstneriske program, vår styring og bemanning, vår nettside og sosiale medier, våre relasjoner til publikum, ansatte og frivillige, og med vårt kontaktnettverk.

Vi annonserer flere detaljer om hvordan Bastard skal bli avslappa når vi lanserer hele festivalprogrammet i løpet av vinteren.

Mens du venter på fullstendig oversikt, her er noen av dem som kommer:

Signe Becker

Kate McIntosh og Samara Editions

Janis Balodis og Nahuel Cano

Lina Lapelyte

Pelle Brage

HEIM Festival

Nagirçalmmiid

Skeiv Scene

Nabojazz og Samspill

The Shakedown

Barbara Raes

Eva Neklyaeva

Marta Keil

med flere.

Medvirkende
Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen