EN
Meny
Stories

The Last Night of the Deer

Av Jānis Balodis og Nahuel Cano (LV/AR)

Varighet: 70 min
Velkommen til ei vakker forestilling som gjennom ord, musikk, teater og dans forteller historien om en biltur og en hjortekollisjon i snøstorm.
+ Possible triggers

Forestillinga er kuratert av The Shakedown og er en del av Bastardfestivalen 2023.

I desember 2021 reiste Nahuel Cano fra Amsterdam til Riga. Jānis Balodis hentet ham fra en ferge i Klaipeda. De kjørte. Det var sent på kvelden, allerede mørkt, og en kraftig snøstorm startet rett etter at de forlot Klaipeda. De bestemte seg for å ta en mindre vei, og der traff de en hjort.

The Last Night of the Deer er en historie om den desemberkvelden da de besøkte Lidl, fylte bensin på LPGin Viada og møtte en antropolog, krasjet med hjorten, knuste en hodeskalle, ble dekket av blod og avføring, løp fra hunder og såvidt ble akseptert av en taxi. Det er en (sann) historie om altfor menneskelige skoger og de mer enn menneskelige åndene som bor i den. Stykket kan oppleves både som en slags ordkonsert og ei klassisk historiefortelling, og beveger seg mot et kollektivt danseøyeblikk mot slutten.

I sin dybde er denne forestillinga basert på frustrasjon over vårt antroposentriske verdensbilde (=troen på at mennesket er det viktigste, eller den viktigste aktøren, i universet). Forestillinga tar oss med på en roadtrip i rommet mellom det menneskelige og ikke-menneskelige.

Verket er inspirert av antropolog Eduardo Kohn, og hans verk "How Forests Think". Hans tekst søker å bevise og forstå måtene den semiotiske- (læren om tegn og tegnbrukende atferd)/tenkeprosessen foregår utenfor vårt menneskelige miljø.

Relæxt initiativ: Forestilllinga lørdag 29. april kl. 16 vil bli synstolket. Les mer om hvordan vi jobber for å gjøre festivalen relæxt her.

EEA grants
Medvirkende
Idé og regi:  Jānis Balodis and Nahuel Cano
Produsent:  Ieva Briede
Lysrådgiver: Dina Beināre
Co-produsert av: The International festival of Contemporary Theatre HOMO NOVUS og ANTI - contemporary arts festival
Implementert som del av ACT: Art Climate, Transition project, også støttet av EU-programmet Creative Europe
Støttet av: EEA Grants-programmet “Local Development, Poverty Reduction, and Cultural Cooperation”
Foto: Aivars Ivbulis

Sjekk ut Bastard-programmet

Multiplié: a library that ( ) folds

av Maryam Bagheri Nesami & Janaína Moraes (IRN/NZL/BRA)
Gratis

Fra 18. april
Havet Arena og Rosendal Teater (se program)

DansiT-salong

Våren 2024
Billetter

Fra 18. april
Rosendal kafé

Sjekk ut Bastard-programmet her!

Rosendal Teater

Besøk oss

Rosendal Teater holder til på Rosendal i Østbyen, på andre siden av krysset for Lademoen kirke når man kommer fra Midtbyen. Nærmeste bussholdeplass er Buran. Sykkelparkering mot bensinstasjonen.

Følg oss

Få med deg det som skjer i tide!

Design og nettside av Skogen